Krakow > Recensioner

Hard Rock Café, Krakow

Hard Rock Café är ett populärt ställe världen över och har ofta återkommande besökare, just för sin signaturmat som har bra smak generellt sett. När jag under en resa till Polen besökte Hard Rock Café i Krakow var detta dessvärre inte en av gångerna.

Miljön

Miljön på Hard Rock Café har alltid haft det lite rockiga stuket men samtidigt blandat det med lite modern inredning. Och så kändes det även här. Trevligt ställe att käka mat på. Som en restaurang där du slipper ha finskjortan på. Väldigt vardagligt.

Burgaren

Burgaren är dock tyvärr den största besvikelsen. Jag har tidigare käkat på Hard Rock Café i Köpenhamn men maten här nådde inte alls upp till förväntningarna, eller priset för den delen. Polen har relativt billig mat, men ska du käka billigt så är inte Hard Rock Café ett av ställena.

Brödet hade alldeles för mycket motstånd. Köttet var alldeles för kompakt och var till och med svårt att äta sig igenom.  Hela burgaren var faktiskt svår äta sig igenom med händerna, kniv och gaffel fick komma till undsättning. Inte alls en spännande burgarupplevelse.

Tillbehören

Burgaren hade bacon & cheddarost samt en lökring. I mitt tycke var det väl det som var okej med burgaren. Även om jag dock gärna hade sett en mer krämig ost, denna la sig mer som ett lager ovanpå.

Sides

Till burgaren var det pommes som var sidekick samt sallad och tomat. Pommesen var väl friterade, krispiga. Inget speciellt men samtidigt inte dåliga heller. Salladen och tomaten var okej, men vad de faktiskt gjorde där kom jag inte underfund med. Ge mig en coleslaw istället än lite skivad tomat och salladblad bredvid?

Sammanfattning

Hard Rock Café tycker jag kunnat leverera burgare generellt sett. Burgaren jag fick i Krakow var dock inte ett av de exemplariska fallen på en bra burgare. Köttet var kompakt, brödet var inget speciellt. Nej, den var faktiskt inget att hänga i granen.

Original Legendary Burger

3

Kött

3.0/10

Bröd

3.0/10

Innehåll

3.0/10

Helhet

3.0/10

Pros

  • Trevlig miljö

Cons

  • Kompakt kött
  • Salladsupplägget
  • Brödet inte luftigt

Taggar: Hard Rock CaféKrakowPolenRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg