Malmö > Recensioner

Falafel & Burgers

Falafel & Burgers öppnade 11 november på Malmö Saluhalls invigning och precis som namnet så har de specialiserat sig på falafel och burgare.

Miljön

Malmö Saluhall är uppdelat bland små restauranger och butiker. Precis vid ingången finner man Falafel & Burgers. En härlig känsla att sitta i, där du kan sitta med andra ätande gäster från olika restauranger. Och går du dit med vänner eller familj är fördelen alla kan avnjuta varsin rätt utan att behöva äta på samma ställe. Kul att se ett burgarställe i sådan miljö.

Burgaren

Bland deras burgare finner man 4 varianter på menyn. Classic Burger, Cheese Burger, Blue Cheese Burger och Truffle Burger. Vi som ostiga burgarälskare var givetvis ganska sålda på Cheese Burger som består av en 150g puck av kött gjord på högrev, lägg bringa och talg tillsammans från Bondens Skafferi i Åhus mellan ett potato-roll bröd från bageriet St Jakobs Stenugnsbageri i samma byggnad.

Köttet är riktigt bra. Ytan har en fin crust och den är saltad lagom och låter köttsmaken komma fram väl. Den är saftig, så saftig att köttsaften rinner ut i burgarfickan och bildar en liten samling i botten. Brödet komponerar den fint och är fluffigt, färskt och håller ihop mycket bra.

Tillbehören

Tillbehören i burgaren är cheddarost och karamelliserad lök. En kombination som ger en fin balans mellan salt och sött tillsammans med köttet och brödet.

Tillbehören var välsmakande och inget negativt att anmärka. Enda nackdelen vid karamelliserad lök  är att brödet har tendens glida runt mellan den och köttet. Som tur är får man burgaren i en burgarficka vilket gör det avsevärt enklare att äta upp den än det hade varit utan.

Sides

Till burgaren avsmakades deras pommes frites. Dessa var lite grövre, krispiga och smakade fint.

Sammanfattning

En riktigt bra burgare i Malmö som rekommenderas att testas och som ligger högt på vår lista. Man har verkligen satsat på bra leverantörer för sitt bröd och kött vilket levererar en riktigt bra upplevelse. Sen är Malmö Saluhall en upplevelse i sig (Se hur det ser ut där).

Bra jobbat, Falafel & Burgers!

Cheese Burger

105kr (Bara burgaren)
8.8

Kött

8.5/10

Bröd

8.5/10

Innehåll

9.0/10

Helhet

9.0/10

Pros

  • Bra luftigt bröd
  • Fin crust på kött
  • Mycket köttsmak
  • Bra kombination

Cons

  • Lite dyrt med pommes till

Taggar: Malmö Saluhall
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg