Höganäs > Recensioner

Garage Bar

Vi har fått höra gott om Garage Bar och deras burgare som ligger i Höganäs, som folk utnämner som den bästa burgaren de ätit. Givetvis kände vi att ett besök vore givet. Och jag har svårt att inte hålla med. Det är nog faktiskt den bästa burgaren jag har ätit. I hela mitt liv.

Miljön

Direkt när man kommer dit känns det känns det lite något från ur serien Sons of Anarchy. Man rullar in på deras parkering, och där ligger baren i en stor lokal. Väl inne, så är det första man möts av en motorcykel som står mitt i allting. Lite stolar vid baren, lite utspridda bord och några bås där man kan sitta mer i lugn och ro.

Allting känns väldigt autentiskt och amerikanskt.

Burgaren

Jag beställde in en ostburgare med pommes. Vad det innebär hos Garage Barär en burgare med två skivor kött och med ost på. Från första till sista tuggan var det enda som upprepades i mitt huvud: ”den får inte ta slut” och ”varför beställde jag inte till ännu en skiva kött på den”. Jag tänkte till och med ta en bild på inuti burgaren, men jag kunde inte låta bli ta en tugga, och ännu en…

Köttet är enormt saftigt. Det är verkligen hög klass på detta. Man följer Heston Blumenthals metod på högrev, och det märks man verkligen har tänkt igenom köttet här. De utför det med bravur, verkligen.

Brödet likaså. Det är ett bröd av brioche-typ, men det är inte hårt eller kompakt. Märks att det är hemmagjort. Det har en mjuk insida och på utsidan har den en perfekt kripsig yta som endast komplementerar saftigheten i köttet. Det håller ihop jättebra och till sista tuggan höll allt ihop perfekt.

Sides

Till detta kom det in pommes tillsammans med burgaren. God smak och väldigt krispiga, av större variant. Dock fick man inte så många, dessvärre. Kanske hade jag personligen önskat velat ha skalet kvar på pommesen, Surf Shack vinner exempelvis där med sina pommes som ligger på sin speciella nivå med sina. Men missförstå mig inte, de var bra.

Sammanfattning

Helhetsupplevelsen av resturangen är väldigt hög. Bra kött, bra bröd. Stället känns autentiskt och ett ställe som känns amerikanskt. Sen att det ligger som det gör i sin lokal förhöjer upplevelsen.

Dessvärre ligger deras priser lite högre, och ska du ha en burgare med pommes så ligger det på 140kr uppåt. Dock får du då en dubbelburgare i varje fall med kött á 100g x 2. Det känns dock fortfarande som i övre lagret av prisklassen jämfört med konkurrenterna.

Har du dock vägarna förbi Höganäs eller bara är ute efter att käka en riktigt bra burgare och känner att priset inte är över din gräns, så kan jag inte annat än rekommendera en burgare här starkt. Hatten av, Garage Bar!

Cheese & Fries

140kr
9.1

Kött

9.5/10

Bröd

9.5/10

Innehåll

9.0/10

Helhet

8.5/10

Pros

  • Saftigaste du kan tänka dig
  • Brödet är såååå bra
  • Autentisk miljö

Cons

  • Hyfsat dyrt
  • Liten burgare
  • Lite pommes

Taggar: Garage BarHöganäsRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg