Barcelona > Recensioner

Kiosko de Bacoa

Ny stad, nya upplevelser. Men något man aldrig kan undgå är att hitta ett burgarställe. Så det tog inte lång tid innan man började leta var man skulle käka i Barcelona. Vi landade på burgarstället Kiosko de Bacoa.

Vad man absolut inte var förberedd på var hur Kiosko försöker att göra sin egen tolkning av hur ett burgarställe kan vara och fungera.

Det första man får är nämligen lappar där man får fylla i vad man är sugen på från deras meny.

Man börjar med att välja någon av deras fyra typer av bröd, sen typ av burgare samt om man vill ha deras Northern Beef eller lite dyrare Organiska Beef (Pyranesisk), och till sist om man vill ha några extra ändringar eller typ av sides.

Vår order landade med deras Briox Deluxe med Organisk Beef med La Bacoa-kombinationen (som består av rökt bacon, irländsk cheddarost, Manchego-ost, pickles och senap). Samt deras hemmalagade French Fries till det.

Miljön

Det märks direkt på Kiosko att det är ett populärt ställe. Fyllt av folk, även när vi kom dit vid 2-tiden. Inredningen är väldigt trevlig där. Man försöker inte gå efter klassiskt amerikanskt stuk utan försöker hålla det väldigt modernt och trevligt med inslag av trä och växter.

Burgaren

Köttet, som blev Organic Beef var mycket saftigt och hade en god smak, med en lagom stekyta. Dock var köttet väldigt rosa. För min del som gillar rosa kött, så var det topp. Men för den som inte gillar rosa kött var det mer än på gränsen till rosa för att vara acceptabelt.

Brödet vi valde, Briox Deluxe (Brioche, gjort på 23% franskt smör) var ett riktigt trevligt rostat bröd som höll ihop bra och hade neutral smak utan att smaka för sött.

Tillbehören

Manchego-osten och irländska cheddarosten låg som en härlig hinna över köttet. Senapen och dressingen fulla av karaktär och sallad, gurka och tomat fräscha. Men bäst av allt var de tjocka skivorna rökta baconen. Yum säger jag bara.

Sides

De hade ett par antal olika val av sides att välja på. Allt från lite tjockare potatishalvor till tunnare. Jag valde att testa deras hemmagjorda French Fries. God smak, men inte så krispiga som jag förväntat mig. Var mer kompakta än krispiga.

Sammanfattning

Mycket goda hamburgare och en intressant upplevelse. Både med hur man får göra beställning och att de verkligen verkar veta och försöka göra kunderna medvetna om deras burgares möjligheter, genom att exempelvis presentera kombinationsval som fungerar bättre med vissa typer av kött och bröd.

Dock är det värt att nämna återigen, att den som inte gillar rosa kött i burgare, be om att få de mer tillagade, för de gillar göra köttet mer än väl rosa på Kiosko.

Från 60kr uppåt
8.6

Kött

9.0/10

Bröd

9.0/10

Innehåll

8.5/10

Helhet

8.0/10

Pros

  • Bra innehåll
  • Bra såser
  • Bra bröd

Cons

  • Aningen för rosa kött

Taggar: BacoaBarcelonaRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg