Malmö > Recensioner

Nya Tröls Bar & Restaurang

Mellan Nobeltorget och Folkets Park i Malmö, ett stenkast från Möllevångstorget hittar du Nya Tröls Bar & Restaurang. Denna charmiga restaurang med över 450 ölsorter att välja på erbjuder även för lite serveringspersonal till antalet gäster och dryga timmen att få enklare käk till det varierande sortimentet av öl.

Miljön

När du kommer in på restaurangen finns en stor bar och i denna delen av restaurangen är det uppdelat i bås utöver stolarna vid baren. Väggarna pryds av fina målningar i schyssta färger i 50-tals motiv. Det finns även en annan del av restaurangen med fler bord och en skön atmosfär. Vid sommarhalvåret är det ett stort plus då det även finns en stor uteservering med en utomhus bar.

Burgaren

Efter dryga timmen kommer denna pjäsen in som heter Bookmaker Burger, ja vi valde den för att tävla lite med vårt eget recept på bloggen – här kan du läsa vårt recept på Bookmaker burgare med ägg. Vid första anblick så var formen på köttpucken kändes den mer som en stor köttbulle mellan två bröd. Detta var även toppad med ostskiva som inte fått någon som helst värme från det alltför nästintill kalla köttpucken som den serverades på.

Köttet var alltför torrt och tog en liten stund att arbeta igenom, detta gällde samtliga beställda burgare i sällskapet. Smakmässigt kändes köttet som vanligt finmald färs från köttdisken på vilken matvaruaffär som helst.

Tillbehören

Ost, bacon, lökringar, pepparrot och dijonsenap var en del av burgaren. Lökringen uppe på burgaren tack och lov som en good apetizer innan man sätter en tugga i burgaren. Hoppas det bara är Burger King som inte förstått att friterade lökringar inte ska vara i en burgare, det blir bara degigt. Kände dock att dijonsenapen tog alldeles för mycket plats på tungan kontra de andra smakerna.

Sides

Nu på sommaren serverades det nypotatis som stekts i smör vilket var väldigt goda trots att man saknar krispiga fries till en burgare som ändå är relativt mjuk. Får ändå ge ett plus för detta!

Sammanfattning

Tröls, Tröls, Tröls vad har ni gjort? Sist vi åt här var en Chevréburgare för två år sedan vilket vi ändå uppskattade och har faktiskt rekommenderat just chevréburgaren till flera nära och kära samt till läsare på AoB. Denna tanken kom som en ångest som kliade i ryggraden när jag satte första tuggen i Tröls Bookmaker Burger, nu två år senare. Positiva är att Tröls inte behöver göra någon jätteansträngning för att faktiskt förbättra något, förbättra vad som helst.

Men du kan komma för ölens skull, sen går du 5 minuter och tar en burgare på Casual Street Food (recension) istället.

139kr
5

Kött

4.5/10

Bröd

6.0/10

Innehåll

4.5/10

Helhet

5.0/10

Pros

  • Bra ölutbud

Cons

  • Torr köttpuck
  • Osten ej smält

Taggar: BurgareMalmöNya Tröls Bar & RestaurangRecensionTröls
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg