Malmö Recensioner

Vegan Bar

Publicerat den

The Vegan Bar i Malmö burgare

På Möllevångstorget i Malmö hittar du veganska Vegan Bar. En hamburgerrestaurang med ett koncept som ger dig chansen att välja typ av vegetarisk puck, bröd och vilken typ av toppings. Tyvärr är konceptet inte alls lika bra utfört.

The Vegan Bar i Malmö bar

Miljön

I den något stela lokalen fylld med långa träbänkar och bord beställde vi vår meny i baren i ett lätt eko innan vi satte oss vid ett bord intill de kala väggarna. Men nu är vi här för att testa burgaren, inte inredningen.

The Vegan Bar i Malmö burgare

Burgaren

Burgaren kan beställas på lite olika vis; välj en puck kikärtsfärs, sojafärs eller portabello. Sen får du välja mellan ett surdegsbröd eller fullkornsbröd. Sedan finnes även ett glutenfritt alternativ.

Sojafärsen hade en god rökig smak och innehållet enligt menyn var worcestershiresås, hickory och whiskey och gjord på quinoa, chia- och linfrön. Pucken kändes lite väl snålt tilltagen och hade lite mosig karaktär och fick sig en lätt extra saltning när jag fick göra ett ingrepp och öppna upp burgaren framför hela sällskapet.

Tillbehören

Aburger innehöll bl.a. Vegan Cheddar Jacks, småbladsalladsmix och deras egna hamburgardressing gjord på agave-sirap.

The Vegan Bar i Malmö Meny

Sides

På bordet har servitrisen ställt fram två dressingflaskor. En med ketchup, och ett majonnäsliknande substitut som kan användas som någon typ av allround dressing med dessvärre ganska smaklöst djup. Det visar sig att du ändå tar mer och mer av den till de mindre roliga, friterade, halvfabrikat-potatisklyftorna som kommer som en side till din burgare.

Sammanfattning

Köttätaren som vill testa riket av vegansk och vegetarisk mat är Vegan Bar inte rätt ställe att uppleva detta på. En kombination av ihopsatta olika färdigköpta råvaror får inte oss att bli speciellt imponerade och antagligen inte dig heller.

Det är synd att Vegan Bar väljer att fuska med sina ingredienser, väljer man att endast servera burgare på restaurangen känner man ändå man vill ta del av en upplevelse. Ett bröd från ett lokalt bageri, eller åtminstone skippa den potentiellt färdigköpta påsen småbladsmix?

Aburger med soja patty

99 kr
Aburger med soja patty
5

Vegetarisk Puck

65/10

  Bröd

  40/10

   Innehåll

   45/10

    Helhet

    50/10

     Positivt

     Negativt

     • - Mycket halvfabrikat
     • - Dressingen rann som en öppen kran

       Dela på Twitter   Dela på Facebook
     Taggar: MalmörecensionVegan BarVegansktVegetariskt
      

     Martin Lecke


     Äter för många burgare. Helt enkelt.

     Relaterade inlägg

     Kommentarer till inlägg