Recensioner > Stockholm

Bun Meat Bun

Om man älskar hamburgare, så man gör en blogg om det. Hur utvecklar man bloggen på bästa sätt? Man gör bloggen till ett burgarhak. Det är precis vad Bun Meat Bun har gjort. Med den inledningen svarade jag på ifall det var värt liten omväg ner till Farsta Strand för att äta deras burgare. Det är det!

Miljön

Ett stenkast från stationen Farsta Strand med ett par minuters gångväg finns dem. I en liten hörna ligger dem med sin ljusa lokal med stora fönster. Restaurangen är prydd med limegröna detaljer. Restaurangen känns riktigt fräsch och man får en känsla av att det är en kedja som finns runt om i hela. Varumärket är inarbetat och man känner av det i hela lokalen. Pluspoäng!

Trots de få burgarna de har på menyn har jag svårt att välja och vill testa allting! Dock tåler inte min mage mer än en burgare vid det besöket. Frågar i kassan vad de rekommenderar.

Burgaren

De rekommenderar Bunburger och tillägger att de alltid rekommenderar den ifall någon frågar. Vill personalen jag ska smaka deras mästerburgare, då ska jag självfallet ha en sådan. En såkallad Standard-version som de kallar det, delvis en dubbelburgare. Bunburger med ost, sallad, tomat och dressing.

Något som jag reagerade på var att jag läste en skylt de hade på restaurangen att de serverar sina burgare genomstekta. Vilket går lite emot trenden ute i Sverige nu att burgare ska serveras mediumstekta. Men det finns ju skillnad på genomstekt och genomstekt. När man tänker på genomstekt tänker man oftast skosula. Skosula var visserligen inget jag tänkte på i just detta fallet.

Min lilla vibrerande tavla både vibrerade och lyste, dags att hämta käket i disken. Jag kommer till bordet med min söta lilla bricka i aluminium och allting ser riktigt snyggt och prydligt ut. Börjar fibbla i fickan efter mobilen och tittar ordentligt på burgaren.. den är ju helt underbart snygg. Den ser ju photoshoppad ut. Knäpper ett kort och hugger in första tuggan.

Brödet är fantastiskt mjukt, som är mjukare än bomull men väldigt hållbart. Dubbelpuckarna har en ordentlig crust som har enorm vikt som passar det mjuka brödet utmärkt. Den crusten går inte att få på en burgare om inte burgaren är genomstekt, för den behöver lite tid för att få ihop den. Självklart är det därför Bun Meat Bun serverar sina burgare genomstekta. Det hade gått att få den crusten ifall en köttpuck var över 200g. Men då hade det ändå blivit mindre crust då du hade fått en enkelburgare.

Perfekt! Jag tyckte burgaren var top of the line och all Cred till teamet bakom. Detta är hamburgare med kärlek.

Tillbehören

Tillbehören på burgaren var relativt enkla då de bestod av tomat, ost, sallad och dressing, Jag gillade att de skippat den tradiga smaklösa isbergssalladen och valt crispsallad. Själva dressingen hade faktiskt inte direkt behövts då smaken på köttet var så pass bra. Fast det blir lite som chokladsås på glassen, den behöver inte vara där men vad den ändå borde vara där. Dressingen påminde lite om Shake Shack dressingen som yrar runt på webben, även på Stefan Falks egen blogg hamburgare.org finns det ett recept.

Sides

Beställde in pommes med ost och jalepeno. Cheese Fries. Fantastiskt gott då jag älskar pommes, älskar ost och jag älskar jalapenos. Oslagbar kombo. Bra friterade pommes!

Sammanfattning

Vad är då sammanfattningen? Jo, åker du till Bun Meat Bun så kommer du inte ångra dig. Enda anledningen att du faktiskt skulle ångra dig när du åker därifrån är att du inte tar ännu en burgare som take-away.

De har lyckats bra med sin restaurang och jag hoppas att de kommer att utveckla sitt koncept och kanske öppna fler restauranger framöver. Genomstekta burgare funkar förvånansvärt bra. Men jag har inte varit schysst mot Bun Meat Bun, jag kom dit med väldigt stora förväntningar på deras burgare då jag är gammal läsare av deras blogg hamburgare.org.

bunmeatbun.se

hamburgare.org

Bunburger

65:-/89:-
8.9

Kött

9.2/10

Bröd

9.4/10

Innehåll

8.9/10

Helhet

8.1/10

Pros

  • Mjukaste brödet i historien
  • Fin crust på köttet
  • Upplägget är 100%

Cons

  • Inga öppettider för sena kvällar
  • Inga alkoholrättigheter

Taggar: Bun Meat BunFarsta StrandRecensionStockholm
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg