Köpenhamn > Recensioner

Yoburger

I en parallellgata till Ströget i Köpenhamn finns en liten gömd skatt som heter Yoburger. Denna restaurangen har dock ingen koppling till den amerikanska restaurangen som heter Yo-Burger som serverar även frozen yoghurt. Yoburger är även nominerad till bästa burgare i AOK’s Byens Bedste 2016, dock gick vinsten till Cocks & Cows.

Miljön

Restaurangen består egentligen av ett stort rum med öppet kök med att fåtal sittplatser, lokalen är anpassad för fastfood och take away. Vi uppskattar när man ser maten tillagas synligt speciellt när man står och väntar och förväntar sig maten relativt fort.

Burgaren

Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss när vi gick igenom dörren, men blev verkligen inte besvikna. Yoburger i Köpenhamn levererar en riktigt bra burgare som är välkomponerad i smakerna. Köttpuckarna är formade innan stekning och bjuder på en bra crust på köttet med lagom kryddning. Köttsmaken känns igenom både dressing, bröd och tillbehör.

Tillbehören

Dressingen smakar som en version av ”Shake Shack”-receptet som cirkulerar på nätet. Dock har denna dressingen ett bra bett utan att vara för stark och passar otroligt till den smakrika välsmälta cheddarn som pryder köttpucken.

Sammanfattning

Yoburger i Köpenhamn har fått lite olika omdömen från kritiker vilket är väldigt konstigt, burgaren har välavvägda smaker där inget tar över utan alla smaker fungerar i en fin harmoni. Trots det tillhör att äta minst en pölse när man åker till Danmark och turistar, så nästa gång jag fönstershoppar på Ströget i köpenhamn är röda pölser och dålig pulvermos ett minne blott. Då besöker jag Yoburger!

69 DKK
8.1

Kött

8.3/10

Bröd

7.5/10

Innehåll

9.0/10

Helhet

7.5/10

Pros

  • Dressingen
  • Cheddar
  • Köttsmak

Cons

  • Endast restaurang för när du är på språng

Taggar: BurgareHamburgareKöpenhamnRecension
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg