Recensioner > San Francisco

Umami Burger

Umami Burger är en amerikansk kedja som funnits sedan 2009 när de öppnade sin första restaurang i Los Angeles och finns idag på flera ställen runtom i USA som Miami, Florida och inte minst i San Francisco.

På en resa nyligen till just San Francisco gjorde vi ett besök på deras restaurang, och vi blev inte besvikna.

Miljön

Inredningen på Umami Burger är lite nedtonad och mycket träpaneler. En mysig miljö som det absolut inte känns hamburgerkedja över, snarare motsatsen. Lite unikt och blandning av pub blandat med lite restaurangkänsla.

Burgaren

På Umami Burger har de många spännande olika kombinationer. En av dem är deras burgare som heter Manly vilket är den vi testade på besöket.

Burgaren hade ett mjukt fluffigt bröd med en riktigt saftig köttpuck med fin och mycket bra crust. Köttet hade intensiv köttsmak, och tillbehören funkade riktigt bra till. En riktigt välbalanserad och noga tilltänkt burgare.

Tillbehören

På Manly-varianten vi valde bestod den av egen cheddarost på öl, bacon, löksträngar med rökt salt, deras umamiketchup och senap. När man äter den känner direkt att det är en annan smak än vad man är van vid som är lite svår sätta fingret på vid första anspel, givetvis är det umamismaken som nästan drar lite åt tryffelsmak.

Baconen, som är snarare som tjocka kuber, har en mycket bra sälta och smak som komponerar köttet väl tillsammans med cheddarosten och övriga tillbehör. En mycket bra kombination.

Sides

Som sides testade vi deras sötpotatisfries. Krispiga, goda och ingenting negativt att anmärka alls förutom att de tog ett tag innan de dök upp. Med andra ord fick man ”nöja” sig med burgaren i början tills deras fries dök upp efteråt.

Sammanfattning

Vi har hört gott om Umami Burger, och vi blev inte besvikna av vårt besök. Tvärtom, man blir nog snarare imponerad över hur väl en kedja lyckas leverera en burgare med så hög kvalitet. Det märks att det är upplevelsen som står i centrum.

Priset ligger lite högt, samtidigt så är det bra råvaror. Vi kan rekommendera ett besök, och hoppas att någon gång i framtiden se en Umami Burger kanske även i Sverige.

Manly

8.9

Kött

9.0/10

Bröd

8.5/10

Innehåll

9.0/10

Helhet

9.0/10

Pros

  • Baconen
  • Umamismaken
  • Saftigt kött
  • Helt enkelt, tipp topp.

Taggar: Umami Burger
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg