Göteborg > Recensioner

The Barn

Nummer 2 av hamburgarna i Göteborg blev på omtalade burgarhaket The Barn. Det var också Göteborgtrippens sista burgare. Hade läst och hört så gott om burgarna om The Barn och var absolut tvungen att besöka dem eftersom jag bara hade tid att besöka ett ställe. Hade läst att man var rekommenderad av deras gäster att boka bord innan man besöker dem.

Naiv och positiv som man är går man självklart dit utan att boka bord, tanken var nämligen att vara där kl 14 – när de öppnar. En söndag. Hur crowded kan det bli? – Uppenbarligen helt hysteriskt. Efter en 8 minuters promenad från troligtvis sunkigaste köpcentrat i Sverige – Nordstan. Så börjar vi närma oss gågator och försöker lista ut var restaurangen är någonstans. På en liten sidogata visade GPSen att det skulle ligga på, 200 meter bort bestämde jag mig för att stänga GPSen eftersom det var 20-25 pers som köade utanför en restaurang 1 minut innan de öppnade. Vi hade hittat The Barn.

Miljön

Trodde vi aldrig skulle få plats men eftersom vi bara var 2 personer så fanns det platser i baren och sitta och käka. Atmosfären där är inne är väldigt mysig. Träpaneler, en bar av betong, snygga lampor och härliga detaljer. Övertrevlig personal som kom fram och gav oss vars en tidning som visade sig att vara en snyggt designad meny med artiklar etc.

Ett få antal standardburgare och en månadens burgare på griffeltavlan ovanför baren. Beställde in en Prästen och pommes med en tryffelmajonäs.

Burgaren

Rostat fluffigt och gott bröd som kunde hantera köttsafter utan att bli kletigt och kladdigt. Det var synd att brödet var så pass flott att hålla i, det var smält smör/olja på alla delar av brödet. Men gott var det.

Köttet var väldigt saftigt och bra stekt. Där servitören även sagt att han rekommenderade en Mediumstekning av köttet, vilket de klarade väldigt bra. Tog ungefär 20 min att få maten knappt efter beställningen, väldigt bra gjort med tanke på hur många gäster de fick in samtidigt.

Burgare på The Barn, tagit vid ett senare tillfälle. Notera: Svinet, inte Prästen som i recension.

Sides

Beställde deras egna pommes frites med parmesan och lite persilja vilket var otroligt bra, de doppades i deras tryffelmayo. Vilket också smakade bra men aningen salt

Sammanfattning

 114 för burgaren, 36 spänn för pommesen, en tjuga för mayon. Lite pricy ifall du ska ha fullt kit, men ska du bara ha tag i en burgare som man oftast köper är priset perfekt. Hur som helst, grejerna är värd varje öre. Bra jobbat The Barn!

114kr
8.6

Kött

9.0/10

Bröd

8.0/10

Innehåll

8.5/10

Helhet

9.0/10

Pros

  • Saftigt luftigt kött
  • Trevlig personal

Cons

  • Brödet var fettigt ovanpå
  • Priset på sides

Taggar: GöteborgRecensionThe Barn
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg