Malmö > Recensioner

Vigårda Barbeque

Första intrycket av Vigårda Malmö, mysigt… Men sen när jag kom in, var det en helt annan femma. Jag fick världens vägkrogs-café känsla när jag när jag klev genom dörren på Vigårda. Hårda väggar, golv och tak. Ekar som en skolmatsal och kacklet från hönsen i farmen var inte bättre. Inte det där sköna kacklet för en utekväll på en pub eller restaurang med bestick som slår och glas som skålas, lite mer som en skolmatsal, väntsal eller försenat flygplan på den billiga charterresan. Fast utan Hawaiian Tropical brända människor.

Dags gå in för en beställning! Kassorna på Vigårda man beställer i är snabbmatskassor, man tar en bricka och bestick och grejer som ett matcafé.. lyxig känsla ser jag på kunderna före mig som rotar i besticklådan.

Restaurangen är pyntad med tavlor från typ hemkunskapen med massa gamla bilder på grönsaker och andra kål. Vad har det med burgare att göra? Jag fick då aldrig ens i närheten göra en burgare på hemkunskapen i plugget, ännu mindre lära sig steka en. Vägkrogen är även pyntad med lök, ingefära, ägg, apelsiner, vitkål och annat skit. Vad har det med burgare att göra!? Kassörskan var trevlig och tog min beställning, men tittade på mig konstigt – Kanske för att jag lät bli att ta en bricka.

Dags att slå sig ner vid bordet och invänta hamburgaren. Vad står på borden? Jo amerikanska tuber med ketchup och senap i röd respektive gul färg! Tack! Lite känsla här ändå!

Vad är det för god senap och ketchup i dem då? de borde ju vara amerikanska, right? Jag hoppas det är French’s då den är oslagbar på burgaren! Men Nej!

Ketchupen var någon tradig historia som bara smakar tomatpuré, senapen är vanlig hemsk Felix senap som finns i 5kg stor tub som hänger upp och ner på varje jävla gatukök eller korvkiosk… Annars var ju intrycket helt OK. Belysningen var ju mysig… för jag kom ju dit för belysningens skull.

Känner mig lite smått besviken av Vigårda, kanske för att man målat upp en sån stor grej att Melker Andersson gjort ett hamburgerhak (..café). Försök att släppa alla negativa tankar och bara få njuta av min burgare.

Till burgaren, tog bacon och cheddar burgaren, var majonäs och syrad rödlök. Det lät som en riktigt bra kombination. Vigårda Malmö fixade inte det heller. Rödlöken smakar ingenting, det smakar inte ens lök. Undrade faktiskt om det var syrad lök, fick dubbelkolla menyn. Den var bara sur och hade inget sting.

Brödet var faktiskt helt okej, de har fått ihop ett bra förhållande mellan fasthet och luftighet. men ja, det smakade mer som en varm macka. Beställde en burgare, inte varma mackor. Dock gillade jag müslin som var uppe på. De här bröden med sesamfrö har man ju ätit hela livet.

Köttet… det var det sämsta kött jag faktiskt ätit i en burgare. Det var hårt som sten, det var så himla kompakt och hade ingen saft över huvudtaget kvar. Det fanns ingen god skorpa på köttet. Köttet var så överarbetat och sönderknullat så fanns ingen luftighet what so ever. Den var som en stor platt mamma scans köttbulle. fast Mamma Scan smakar nog mer.

Sen att man fick burgaren efter 3 minuter efter beställningen gjorde en lite nervös på Vigårda.. hur fan hann de steka en burgare på 2-3 min? Köttet stack inte direkt ut från brödet heller, de första 2 tuggorna var endast av bröd och lite surlök. Som ni ser på bilden är köttet lite frånvarande. Men skulle jag serverat den burgaren då hade inte jag heller velat flasha det där köttet.

Oftast när jag äter burgare, så sista 1,5 tuggan från burgaren tar jag faktiskt med gaffel på tallriken och äter varje del för att smaka av de olika delarna. Jag hade bara gaffel, men var fan omöjligt att dela köttet.

Var denna sågningen långt från fotknölen? Vigårda Malmö har 2 bra saker med den restaurangen. Läget och priserna.

Kommer jag gå dit igen? -Mycket möjligt, men inte för att äta. I så fall för att dricka öl och visa mina vänner deras hemkunskapsplanscher!

70kr
3.6

Kött

2.5/10

Bröd

4.5/10

Innehåll

2.5/10

Helhet

5.0/10

Pros

  • Billigt
  • Bra läge

Cons

  • Gummiaktigt torrt kompakt kött

Taggar: Melker AnderssonRecensionVigårda Barbeque
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg