Tester

Smakprovning i Max testlabb av ny burgare

Allt om Burgare blev inbjudna till en smakprovning på Max Hambugares testlabb i Stockholm. Den 21 maj kommer de lansera en ny hamburgare på deras restauranger, Grand de Luxe Brioche, där brödet är den absolut största nyheten och den delen som som lyfter hamburgaren.

Det nya brödet är en brioche gjord på riktigt smör och ägg. Brödet har en bra smak och är inte alls som andra Fast-food restaurangers bröd. Max har tagit fram ett premiumbröd som doftar som ett bra bröd. Dofta gärna på ett Friscobröd när ni har det hemma nästa gång, det doftar inte bröd.

Brödet är fluffigt och är betydligt lättare än t.ex. Friscobrödet och är inte så tungt och ”degigt” som Friscobrödet är. Det vi tycker var lite synd var dock att brödet är så pass saftigt att det inte riktigt har kraften att flexa tillbaka ifall man trycker på det. Så brödet ser fluffigt och fint ut från början men kommer efter varje tugga pressas ner och inte fluffa upp igen.

– Vi är otroligt stola över det nya briochebrödet. Både vår klassiker Friscobrödet och nya Brioche är två fantastiska bröd, men helt olika i sin karaktär. Därför står de också för helt olika smakupplevelser. Friscobrödet är en ”potatoroll”, vilket ger brödet luftigare samtidigt som det lyfter hamburgarens övriga delar, säger Jonas Mårtensson, chefskock Max Hamburgare.

Till smakprovningen fick vi smaka på en ny kombination av burgare och brödet kommer tyvärr bara att säljas ihop med den burgaren – så man kan tyvärr ej byta ut Friscobrödet i en annan meny. Grand de Luxe Brioche bestod av en ”vuxenketchup” som är en tomatillos- och jalapeno-relish med en låg hetta. Sen kommer den med en helt ny mayo och tomat, rödlök och cheddar. Personligen tyckte jag vuxenketchupen smakade bra men jag skulle vilja ha ett större bett i jalapenosmaken.

Max har tidigare gått ut med att de försöker hålla allting närproducerat så därför har de bl.a. börjat samarbeta med fyra mejerier istället för ett etc. Mjölet till brödet kommer från Berte Qvarn i Halland och äggen kommer från en äggproducent i Skara. Smöret kommer dock från Belgien, bara för att det var ett mer kvalitativt smör som passar bättre i just brödet de tagit fram. Bageriet är familjeföretaget Dafgård.


Taggar: MAX HamburgareMAX TestlabbSmakprovningStockholm
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg