Tester

Test av Max Grand de Luxe Frisco Hot Melt

Max Grand de Luxe Frisco Hot Melt

Max har varit i köket och labbat igen med något som ligger oss varmt om hjärtat, nämligen en egen version av Patty Melt som de kallar för Grand de Luxe Hot Melt.

Denna variant de nu lanserat innehåller färska jalapeñoskivor, två sorters smältost (cheddar och emmentaler) och rödlök mixat med deras creoledressing. Allt mellan två smörade och rapsoljade toasthalvor med en tydlig smak av Max klassiska Friscobröd.

Max Hamburgare har bjussat oss att pröva burgaren för att bedöma den, men vår åsikt kring den är opåverkad.

Förväntningarna

Vi hade lite förväntningar innan vi dök upp på Max, då vi hoppades att Patty Melten skulle vara på ett mer traditionellt sätt där den steks och osten får smälta in och gosa sig mellan brödet och köttet. Så var dock ej fallet, utan den var byggd och monterad som en traditionell burgare.

Brödet

Det mjuka brödet med den prominenta Friscosmaken var rostat kraftigt på utsidan, som gav en smakförhöjning. På våra exemplar saknades tyvärr den goda frasiga ytan man kan förvänta sig av en patty melt, vilket kan ha orsakats av ångan från maten. Detta tycker vi är synd, då krispiga ytan har en så pass viktig funktion i just en Patty Melt.

Farligt god kombination

Ost och jalapeño är en farligt god kombination, och den tycker vi kommer helt rätt i Hot Melt. Vissa personer kan nog tycka att den är på gränsen till för kryddig, medan vi tyckte den trädde linan på att vara både stark men inte för. Hade den hackats upp och spridits ut över burgaren hade hettan inte varit så tydlig som den var här, då den dök upp vid vissa tuggor.

Vi som experimenterat en del med Patty Melts kan sakna en liten hint av senapsmak i burgaren, som ger den där trevliga sötman och syran som funkar så väl med den krämiga osten.

Slutsats

Vad vi kan sakna lite är att brödet inte riktigt gift sig samman med burgaren helt likt en traditionell Patty Melt. Inte heller behöll brödet tyvärr sin krispighet, även om den faktiskt hade sig en fin rostad mörk skorpa på utsidan vilket vi tycker är ganska essentiellt och framträdande för just en Patty Melt.

Men lite framtida justering på dessa punkter kan det bli en riktigt unik produkt på marknaden likt inget tidigare andra burgarkedjor i Sverige inte experimenterat så mycket med. Så tummen upp till Max för att de vågar testa nya saker, en helt klart godkänd burgare!

Intressant brödkuriosa

Max Hamburgare kommer även ta detta toastbröd till butikshyllorna från och med den 12 september.

SparaSpara

SparaSpara


Taggar: Grand de Luxe Frisco Hot MeltMAX Hamburgare
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg