Recensioner > Stockholm

Käk

Käk är kända för sina såkallade HKB (håll käften-burgare) och Petters engagemang i restaurangen. Vad är en Håll käften-burgare undrar du kanske? Det är helt enkelt som de själva säger: en burgare som är så pass god att du håller tyst när du äter den. Vid en promenad gick vi av en slump förbi Käk på ett stockholmsbesök, och nu var det dags att testa och se om vi själva höll käften när vi åt den. Hint: det gjorde vi.

Miljön

Vi var på restaurangen som ligger på Kungsholmen i Södermalm. Då värmen levererade satt vi på utedelen. Insidan av restaurangen var hyfsat liten men lite ruffig, perfekt sådär för en håll käften-burgare.

Burgaren

En HKB #1, tack. Dubbelt kött? Absolut! När personalen kommer ut så ligger de fint förpackade i sitt KÄK-papper. Vi virar av och blir i extas. Kött, bröd och sjukt bra smält ost. När vi gjorde vårt besök på Lilys Burger för ett tag sedan låg osten fortfarande som skivor vid servering. Här hade det gojsat till sig rejält mellan kötthalvorna och lycka sprider sig ner i tårna. Köttet var saftigt och hade en bra stekyta. Brödet höll ihop bra, dock vill vi anmärka det upplevdes aningen degigt. Men en mycket bra helhet!

Tillbehören

Riktigt bra smältegenskaper på osten, precis som man vill att en cheeseburgare ska ha. Det helt ärligt rinner ost från den. Cheesus! Sallad och tomat överraskade oss dock då det inte stod på menyn. Burgaren höll oavsett bra ihop, vilket inte brukar vara fallet när grönsaker får vara med och leka.

Sides

Fries med skalet på som hade både bra krispighet samt smak, och att det finns Frenchs till att doppa dem i gör oss extra glada.

Sammanfattning

En riktigt bra burgare, och speciellt cheeseburgare. Osten har riktigt bra smältegenskaper som nästan gör upplevelsen mycket behaglig. Bra kött, bra bröd och bra pommes. Kan helt enkelt utan problem rekommendera en sväng förbi Käk.

HKB #1

8.5

Kött

8.5/10

Bröd

7.5/10

Innehåll

9.0/10

Helhet

9.0/10

Pros

  • Bra kött
  • Bra ost

Taggar: KäkPetterStockholm
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg