Nyheter

Sveriges hemliga hamburgargudar avslöjade: topp 10 lista du inte vill missa!

Är du också en hamburgarälskare på jakt efter det allra senaste och bästa? Här är ett utdrag av de hetaste hamburgarna i Sverige enligt en efterlängtad topplista – Burgerdudes topp 100 lista för 2023. Från Funky Chicken Food Truck i Stockholm till Rekas Burgers i Malmö, här är topp 10 burgarna du inte vill missa. Men detta är bara ett urval – för att se hela listan, besök originalartikeln på Burgerdudes hemsida och upptäck fler smakrika hemligheter från Sverige hamburgarscen.

De högst rankade från topp 100 lista

 1. Funky Chicken Food Truck, Stockholm
  ”Sveriges bästa burgare – för tredje året i rad. ”
  Funky Chicken Food Truck gör fortfarande Sveriges bästa hamburgare, och kan nu stoltsera med ett hattrick då vi har gett dem denna utmärkelse tre år i rad! Från den svarta trucken i Nacka Strand serveras burgare med en crust som är unik med köttets stekyta som är hypnotiskt krispig och med en fantastisk smak. Kvaliteten är hög även om det kan vara långa köer ibland, men det är värt väntan, enligt Burgerdudes.

 2. Burgers and Pastrami – BAP , Stockholm
  ”Lyxig restaurangburgare med extra allt”
  Känslan på hela stället är lyxig och menyn är väl utarbetad med genomtänkta kampanjburgare. Personalen är alert och köket serverar vällagade hamburgare med en fingertoppskänsla och svårslaget stekyta, enligt Burgerdudes.

 3. Stigbergets Fot, Stockholm
  ”En hängmörad köttsmocka ”
  Stigbergets Fot är en kärleksbarn mellan Stigbergets Bryggeri och Barrels Burgers & Beer och är kända för sitt imponerande ölutbud samt sina läckra burgare. Burgarna är en hyperladdad variant av Barrels burgare, med det smakrika, hängmörade köttet tillsammans med retrodoftande sesambröd från eget bageri. Stigbergets Fot har blickat bortom landets gränser och hittat sin egen väg, vilket har gjort dem till ett unikt inslag på Stockholms burgarscen och tilldelat dem tredjeplatsen på vår topplista, enligt Burgerdudes.

 4. Gotland Smash Foodtruck, Visby
  ”Gotlands bästa burgare”.
  Gotland Smash Foodtruck är ett nytt och lovande tillskott till Visbys matscen som öppnade under våren 2022. Ägaren Benjamin har en tredjeplats i Burgar-SM och hans truck erbjuder maffiga burgare med unik svartpeppar och stekt köttssmak som lockar både turister och lokalbefolkning. Måltiden kan vara kladdig, men det är värt det för det stora leendet efteråt. Besök Gotland för en oförglömlig burgarupplevelse, enligt Burgerdudes.

 5. Moe’s Burger, Stockholm
  ”Kungen av Cheesta”
  Moe’s Burger, beläget vid Kistas tunnelbanestation i Stockholm, erbjuder en klassisk meny med en ny touch. Burgarna blir bättre för varje besök med finslipade detaljer, som extra chili-cheese, en mer on point crust och tajtare spiraler med burgardressing. Moe’s Burger är en favorit i Kista, men väntetiderna kan vara långa. Men det är en sjukt god burgare du inte får missa, enligt Burgerdudes.

 6. Rekas Burgers, Malmö
  ”Skånes bästa burgare ”
  Rekas Burgers har redan utsetts till Malmös bästa burgare förra året, och efter senaste besöket är det tydligt att de faktiskt är bäst i hela Skåne. Deras hängmörade kött från den intilliggande köttbutiken är fortfarande stjärnan, men även hantverket och samspelet mellan ingredienserna gör dem unika. Tillsammans med effektiv service och varmt bemötande skapar Rekas en harmoni som gör att de tar ett stort kliv upp på listan. De serverar tveklöst Skånes och södra Sveriges bästa burgare, enligt Burgerdudes.
 1. Barrels Burgers & Beer, Stockholm
  ”Stockholms bästa minikedja”
  Barrels Burgers & Beer är en av de riktiga veteranerna på Stockholms burgarscen med tre restauranger i innerstaden. De har omsorgsfullt inredda lokaler, ständig jakt på förbättringar som nya egenbakade bröd som verkligen lyfter smakerna. Deras något lägre placering jämfört med förra året beror inte på någon kvalitetssänkning, utan på att fler ställen har steppat upp. Med insikten från deras syskonrestaurang Stigbergets Fot så tror vi att de kommer att hålla sig i toppen även i framtiden, enligt Burgerdudes.

 2. Bonden & Burgaren, Norrtälje
  ”Väddö Gårdsmejeri briljerar”
  Bonden & Burgaren är en restaurang driven av Väddö Gårdsmejeri, som säger sig vara de enda producenterna av en svensk och ekologisk burgarcheddar. Deras meny erbjuder en källa till deras eget kött och helhetstänket genomsyrar verksamheten. Balanserna i smakerna är exemplariska och det märks att menyn är genomarbetad med ett öga för detaljer. De öppnar endast under sommarhalvåret, men trots långa köer och sommarjobbande ungdomar så serverar de burgare efter burgare av toppkvalitet. Bonden & Burgaren är definitivt ett resmål som alla bör besöka sommaren 2023, enligt Burgerdudes.

 3. Knifetown Burgers, Karlshamn och Knivsta
  ”Knivskarpt i Knivsta och Karlshamn”
  Knifetown Burgers är en liten blå matvagn som har flyttat från ett dunkelt industriområde till en mer lättillgänglig plats vid Knivsta station. De erbjuder den bästa burgaren i Uppsalatrakten och imponerar med hur goda och genomtänkta smakerna är. De sätter verkligen Knivsta och Karlshamn på kartan och är värda en omväg för en enkel och smakrik burgare som checkar av allt på önskelistan, enligt Burgerdudes.

 4. Rockin Grill, Stockholm
  ”Ett ess i rockärmen”
  Sedan Rockin Grill öppnade 2018 har det hänt en del, och den största nyheten 2022 var den nya lokalen i Hammarby Sjöstad. Med samma härliga bubbelgumsrosa och -blå ton i lokalen känns det direkt som hemma. Menyn är densamma och bjuder på välkomponerade smashburgare med grym stekyta och massor av smak. Men med två enheter kan det ibland vara svårt att hålla reda på alla detaljer. Rockin Grill serverar fortfarande förstklassiga burgare och hoppas kunna förbättra kvalitetstänket och klättra till toppen igen. De är fortfarande burgarkungarna i både Norra Djurgårdsstaden och Hammarby Sjöstad, enligt Burgerdudes.

Taggar: 2023BAPBurgar-SMBurgerdudeschili-cheddarFunky Chicken Food TruckGotland Smash FoodtruckKistaköttkvalitetMoe's Burgeroförglömlig upplevelseölRestaurangretrodoftande sesambrödsmakStigbergets FotStockholmSv: hamburgareSverigetopplistatredjeplatsunik svartpepparVisby
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg