Recensioner > Stockholm

Prime Burger Company

När vi var i Stockholm fick vi tvunget ta till ett stopp för att testa burgaren på Prime Burger Co. Restaurangen vi stannade vid var på Holländargatan, vilket inte var alldeles för långt ifrån T-banan innan vi skulle åka tillbaka till Malmö.

Miljön

Prime Burger Co. Holländargatan ligger i en bakgata från gågatan. Man möts av en trevlig uteservering med markiser och en korvstoppningsingång där man får samsas om att gå in och ut från restaurangen. Härlig inredning i varmt ljus och fullt med dekorationer på soldatbufflar på väggarna.

Burgaren

Valet blev en Original Prime Burger, en grovmalen 200 grams puck. Köttpucken som varit stekt medium var prydd med en stekyta med bra crust med en skiva lagom smält cheddar. Köttet var väldigt luftigt med en stor saftighet som togs upp bra av brödet. Dock anser jag att en puck av den kalibern är för mycket och förstår förhållandet mellan kött och bröd. Jag hade hellre sett det som en 150g burgare eller 2x100g burgare för mer yta som gör förhållandet mellan kött och bröd mer balanserat.

Tillbehören

Original Prime Burger innehåller sallad, rödlök och mayo. En riktig standard uppsättning av tillbehör, en s.k. ”standard burgare”. Konsistensen av brödet var bra men var något sött. Ett plus var att det smakades som att det var lite sälta penslat på bröden innan de gräddats.

Sammanfattning

Min upplevelse av restaurangen har varit bra, dock har jag hört att det varit lite varierande kvalité för de som äter där oftare. Vilket vi inte haft möjlighet att göra även om vi gärna skulle vilja återkomma snart. Det är spännande att se burgarhak efter burgarhak öppnar upp nya restauranger och startar sina franchise.

Priserna var helt klart godkända på Prime Burger dock tycker jag att deras ”Extra Toppings” meny är något olämpligt ihopsatt prismässigt. Vill du ha en extra ost eller bacon på din burgare får du slänga upp 15 kr st. Men det är bra att de har lite olika toppings att välja på bl.a. Beef Chili. Fast det är för att inte förstöra flödet i köket, antar jag.

Orginal Prime Burger

105kr
7.3

Kött

7.5/10

Bröd

7.0/10

Innehåll

7.5/10

Helhet

7.0/10

Pros

  • Fin mediumstekning

Cons

  • Lite väl sött

Taggar: Prime BurgerRecensionStockholm
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg