Recensioner > Stockholm

Krubb

Ett för oss relativt okänt ställe som ligger till större delen av ett bankområde i en väldigt charmig liten lokal. Men när burgarsuget föll på så lägligt som det alltid gör (typ varenda andetag vi tar) var det värt promenaden i ett 21-gradigt Stockholm för att tugga en ostig burgare med senapskräm, karamelliserad lök och annat gott.

Miljön

Vilket mysigt ställe! Både sittplats ute och inne, i en liten byggnad man först inte alls förväntar sig vara ett burgarställe. Väl inne var det fräscht, lite rustikt utseende på stilen och trevlig personal.

Burgaren

Brödet känns väldigt bekant, och är det inte Garants Brioche-hamburgerbröd så är det något väldigt likt. Vi kände helt enkelt igen oss allt för väl med vår favorit bland köpebröd. Och detta är inget fel i sig alls, hellre ett som håller måttet än experimentera med egna som kanske inte presterar lika bra. Men jag hade heller inte klagat om jag fått något annat bröd än jag själv alltid förbrukar allt för ofta, och fått testa något nytt och unikt.

Köttet i sig var väl stekt, lite rött och saftigt och hade en aningen krispig yta som vi definitivt gillar. Inget negativt alls att anmärka!

Det som dock var roligt med denna burgaren extra mycket är nästan när vi kommer till tillbehören med ostigheten.

Tillbehören

Enligt menyn bestod denna av förutom bröd och köttpuck: dressing, sallad, ost, stektlök och ostkräm. Det blev en härligt ljuvlig ostig kombination med mycket ostsmak. Tillsammans med det krämiga även det söta från den karamelliserade löken.

Det enda vi inte var så förtjusta i var salladen i kombinationen (och då inte på grund av fräschören av den). Orsaken var helt enkelt då brödet och köttet gled runt bra duktigt på grund av detta tillbehör, vilket var lite synd.

Sammanfattning

För att vara i Stockholm en riktigt prisvärd burgare som låg på en 100kr både med dryck, fries och tryffeldipp samt att själv få välja en av många roliga smakkombinationer. Som en sucker för cheeseburgare, landade det ju på just en sådan men med tillskottet av den karamelliserade löken och senapskräm som höjde den ett steg.

Salladen hade vi dock gärna skippat, burgaren blir helt enkelt för hal av detta och har svårt hålla sig mellan just brödhalvorna.

Cheese

100kr
7.5

Kött

7.5/10

Bröd

7.0/10

Innehåll

7.5/10

Helhet

8.0/10

Pros

  • Kul med mixed fries
  • Bra helhet
  • Tryffeldippen

Cons

  • Salladen aka

Taggar: KrubbStockholm
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg