Malmö > Recensioner

Casual Street Food

Casual Street Food anses av många vara det bästa stället för hamburgare i Malmö. Personligen, det ligger på min topplista, i varje fall. De gör mycket rätt, och får till riktigt bra burgare. Prismässigt är de dock lite dyrare och en vanlig burgare med dricka går utan problem över hundralappen.

Miljön

När man går in genom dörrarna till Casual Street Food får man känslan av ett litet hamburgerhak. Inte ett slafsigt sådant, utan ett litet hemtrevligt ställe. Däremot så är lokalen somsagt väldigt liten, och eftersom det är en populär restaurang har jag under alla gånger där inte fått bord en endaste gång, utan suttit vid baren alla gånger. Inget fel med det, men de hade behövt en större lokal.

Burgaren

De har tre burgare att välja mellan, Classic Burger, Cheese Burger och Portabello Burger. Jag körde på en Classic. I den ingår en 150g biff, tomat, sallad, lök och dressing. Den går även få dubbel, men då är det 2x100g istället.

Köttet är något som briljerar på Casual Street Food. Det är mört, saftigt med en god lite rökig ton i smaken som ger ett trevligt sting i köttet.

Brödet är likaså även väldigt bra. Fluffigt och håller ihopa burgaren fint utan att den börjar krackelera sönder.

Bild från senare tillfälle, här på deras Cheeseburger

Tillbehören

Tillbehören är det absolut inget fel på och inte dressingen heller. De är väldigt naturliga i smaken och fräscha, vilket komponeras väl ihop med köttets rökiga ton och lyfter fram köttsmaken.

Sides

Ser man till pommesen, så är det inget fel på dem. Men faktum är att om det är något som inte briljerar lika starkt på Casual så är det deras pommes, de hade kunnat vara lite extra som exempelvis sin starka konkurrent Surf Shack i Malmö.

Sammanfattning

Riktigt bra burgare. Den rökiga tonen i köttet uppskattas och att den är saftig och mör likaså. Om det är något så är det väl att lokalen är liten och ofta fylld av folk, vilket inte alltid gör det så lätt att få bord om än i baren. En ”Veckans Burgare” eller ”Månadens Burgare” hade också varit ett trevligt tillskott till menyn. Ser man till pommesen finns det bättre, men är du ute efter bara en burgare är det absolut värt ett besök förbi.

fr. 80kr
8.4

Kött

9.0/10

Bröd

9.0/10

Innehåll

8.0/10

Helhet

7.5/10

Pros

  • Smakrikt kött med rökig ton
  • Bra mjukt bröd
  • Trevlig atmosfär

Cons

  • Ofta svårt få bord
  • Fler variationer hade kunnat önskas

Taggar: CasualCasual Street FoodMalmöRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg