Recept

Bookmaker burgare med ägg

Bookmaker Burgare. Serveras på bilden med en Fänkålsslaw

Bookmaker Toast är en gammal traditionell macka som du nu oftast hittar på bistro och luncher eller på golfrestaurangen. Det finns många varianter på bookmakertoasten men byggstenarna är skivad oxbiff, dijonsenap och riven pepparrot på smörstekt bröd. Detta är en burgare med bra sting från fler olika smakrika ingredienser. Lök, dijonsenapen, svartpepparn samt pepparroten gör en bra käftsmäll med ordentligt goda smaker och dragonen ligger kvar ut i eftersmaken.

En sån bra macka ska självfallet ha en motsvarighet i burgarvärlden.
Här är Allt om Burgares hemmagjorda hamburgare: Bookmaker Burgare.

Ingredienser 1 port.

  • 1st Hamburgerbröd (helst egna)
  • Smör till att rosta brödet
  • 115g Egenmald högrevsfärs (eller din färsblandning. Tips 1/3 bringa)
  • 1st ägg
  • 0,5dl riven pepparrot, färsk
  • 2tsk dijonsenap
  • strimlad gullök
  • Dragon färsk eller torkad
  • Svartpeppar, mald
  • optional: 1 blad crispsallad
  • optional: 1 skiva cheddar

Gör såhär

  1. Riv pepparroten grovt. Smaka av pepparroten då den ofta kan variera i styrka. Strimla löken.
  2. Smöra insidorna av brödet och strö över torkad dragon och rosta brödet i stekpannan.
  3. Hetta upp din stekpanna ordentligt och lägg på köttbollen. Smasha ut köttet till en köttpuck och salta rikligt. Vänta med pepparn. När det är dags att vända ta 2 tsk dijonsenap och fördela ut på köttet ovansida och lägg på en ostskiva.
  4. Under tiden steker du ägget på en sida för att bevara äggulan löst.
  5. Jag värmde min lök lite på stekpannan precis innan jag byggde ihop burgaren. Peppra ordentligt med svartpeppar uppe på köttet när du byggt ihop den.

Bygg enligt följande modell:

  • BRÖD m. dragon
  • Pepparrot
  • Ägg
  • Cheddar
  • Dijon
  • KÖTT
  • Lök
  • Optional: Grön växt
  • Mayo
  • BRÖD m. dragon

Taggar: HamburgareMackaMatlagningRecept
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg