Löddeköpinge > Recensioner

Lucy’s Diner

I Löddeköpinge söder om Landskrona finns ett stort shoppingområde som heter Center Syd. I närheten och runt om området finns även mycket andra företag, efter en liten resa lite längre ut i företagsområdet. När man nått världens ände. Då på andra våningen av en byggnad med en gigantiskt skylt hittar du Lucy’s Diner. En restaurang i 50-tals USA stil och de kallar sig även ”A real American diner”. Har de öppet 24/7 och serverar frukost dygnet runt? – Nix. Dvs. ingen traditionell diner.
Lucy's Diner Lokal

Miljön

Du kommer in genom dörren och möts av en trappa där väggarna är fyllda med plåtskyltar och andra trevliga dekorationer i en sann anda. När du kommer upp möts du av en 50-tals känsla med stolar, svart-vit-rutigt golv, lädersoffor. Dessutom har restaurangen en trevlig skön belysning. Atmosfären i restaurangen skapar lite väl höga förväntningar på maten eftersom det är väldigt tilltalande och ändå så genomtänkt.

Lucy's Diner

Burgaren

Det finns en mängd olika burgare att välja på men ingen av dem verkar vara fullkombinerade. Burgaren kommer in och man blir allmänt besviken på hur upplägget av maten är. Det fina namnet som stod på menyn att det var en Burgare med cheddar, var faktiskt en burgare med cheddar… och inget annat. Dock så kom ju övriga svenneburgar-ingredienserna sidan om på tallriken så man själv skulle kombinera ihop ett mästerverk. Ett mästerverk som man kunde bygga av isbergssallad, tomat, inlagd gurka, lök och deras egen dressing.

Köttet var en kompakt historia som skulle serveras medium, efter önskemål när servitören frågade hur jag ville det skulle vara tillagat. Tyvärr kom köttpucken genomstekt och kompakt pressad i någon typ av hamburgerpress då den hade ett helt perfekt utseende formmässigt. Fetthalten i köttet kändes väldigt lågt men utan att vara torrt.

Lucy's Diner Tallrik

Tillbehören

Till min cheeseburgare kom det som sagt isbergssallad, tomat, inlagd gurka, lök. Inte så jättefancy. På sidan av tallriken kom även en rejäl klick av deras hemmagjorda hamburgerdressing som smakar på tok för mycket ketchup och kan ha varit en nyans av lökpulver i eftersmaken. Den fick inte hamna på min burgare.

Sides

Pommes fritesen som serverades på tallriken var riktigt goda, tyvärr inga hemmagjorda men ack så goda. De var perfekt krispighet och de hade använt någon typ av olja som verkligen satte smak på dem. Den goda Coleslaw som kom på tallriken var riktigt god och höjde upp hela besöket en aning.

Sammanfattning

En känsla man fick var ju verkligen att de ville briljera med sina hamburgare på Lucy’s Diner då de hade många olika varianter på menyn. Tyvärr fallerade de ganska mycket på den punkten. Restaurangen är mysig i sig och känns fräsch. Det går Blues Brothers på skärmen i taket och det står Elvis figurer och de spelar musik. Maten nådde inte upp till de kraven man ställer på en sån här ”rolig” restaurang. Kommer jag att komma hit igen? Nej, troligtvis inte. Det var för långt från mig, inte gångavstånd från Center Syd och maten smakade inte speciellt bra.

Shelby Cheese Burger

131kr
4.9

Kött

5.5/10

Bröd

6.0/10

Innehåll

3.5/10

Helhet

4.5/10

Pros

  • Coleslaw

Cons

  • För mycket, tyvärr

Taggar: LöddeköpingeLucys DinerRecensionSkåne
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg