Nyheter

Kampen om rosa kött fortsätter

Kampen om rosa kött fortsätter. Vi har skrivit ett par gånger om restauranger som har behövt sluta att servera rosa kött på grund av risk för hälsofara enligt Livsmedelsverket. Exempelvis varnar man för Ehec som kan finnas i mald färs.

Exempelvis har restaurang Stinsen på Knutpunkten slutat att servera mediumstekt och har nu bara genomstekta. Kocken Rikard Nilsson tycker dock att Livsmedelsverket tar i för mycket och tycker att nötkött inte blir bra av att stekas igenom helt.

– Livsmedelsverket måste börja se annorlunda på saker och ting. Så länge man inte utsätter folk för några risker, men det gör man generellt inte på krogen i dag, säger Rikard till HD.

I svaret på folk som ber om blodigt eller medium så säger Johan Albihn, miljöinspektör på Helsingborgs Stad följande till HD:

– Restaurangerna måste ta sitt ansvar här. De kan inte ge kunden rätt i det här fallet.

Är detta ett steg närmre att säga tack och hej både till mediumstekt burgare, blodig biff eller råbiff ute? Svårt att säga, men det börjar inte se ljust ut för tillfället om man börjar ta till hårdare tag.

Källa


Taggar: EhecLivsmedelsverketRosa Kött
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg