Recensioner > Stockholm

Lily’s Burger

Lily’s Burger öppnades av Joel Kinnaman och Mahmut Suvakci, båda skådespelare från filmtrilogin med Snabba Cash baserad på Jens Lapidus böcker med samma namn. Och med två hårdkokta skådespelare, hur tar de sig an utmaningen med ett burgarhak? Väldigt bra faktiskt.

Miljön

Miljön på Lily’s Burger är verkligen någon som sticker ut jämfört med sina andra burgarkonkurrenter. Man har satsat mer på ett stuk som påminner om en amerikansk diner med pastellfärger och inredning i samma riktning.

Burgaren

Burgaren som beställdes in var deras Cheeseburger.

Brödet var väldigt fluffigt i sin form och höll ihop burgaren bra utan att ge en uns av att spricka.

Köttet hade en fin crust, och en mycket bra lite salt köttsmak. Det är i köttet Lily’s Burger briljerar. Dessvärre försvinner mycket av den fina smaken med tillbehören.

Tillbehören

Vi förväntade oss en ganska ren upplevelse med kött, bröd och ost. Men inte så, burgaren var komponerad med sallad, tomat, dressing, saltgurka och cheddarost.

Detta tycker vi dock är lite synd. Som tidigare nämnt så försvinner mycket av smaken av salladen och dressingen. Salladen var placerad under köttpucken vilket gjorde den lite ostabil och gärna gled runt på bottenbrödet.

Fräschören på salladen var det dock inget fel på. Men vi vill mer åt den här köttsmaken som så väl dolde sig som blommade ut vid nerskalning av tillbehören.

Sides

Vi beställde pommes som sides till burgaren. Även om pommesen var ordinära generellt sett i smaken så var de väldigt krispiga, och kom i en bra mättande hög. Så de får definitivt en tumme upp, men de vinner inte på tronen över fries.

Däremot har de även en fin lista med andra snacks som friterade Pimientos de Padron och friterade sötpotatis-fries. De får dock bli vid ett annat besök.

Sammanfattning

Generellt sett en mycket bra burgare. Jag personligen hade gärna dock sett burgaren utan alla sina tillbehör. Låta den rena köttsmaken tala. Inget om att låta salladen och dressingen tala, men bara av att slimma ner den till sina puritanska beståndsdelar kött, bröd och cheddarost blev upplevelsen en helt annan. Iallafall för mig.

Cheeseburger

Lunchpris, 115kr med sides
7.4

Kött

8.5/10

Bröd

7.5/10

Innehåll

6.5/10

Helhet

7.0/10

Pros

  • Bra kött med fin crust
  • Fluffigt hållbart bröd

Cons

  • Hade gärna skippat några av tillbehören

Taggar: Joel KinnamanLilys BurgerMahmut Suvakci
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg