Nyheter

Frick & Hagberg AB säljer foodtrucken

Frick & Hagberg, foodtrucken i Stockholm, som snabbt har arbetat sig upp och fått omdömet en av Stockholms bästa burgare. Intresset och tycket har varit stort för deras välkomponerade burgare med byggstenar lagat från grunden med smak av kärlek och passion. Detta hantverk serverade ur en ombyggd gammal Mercedes.

Frick & Hagberg består av Brage Frick, Nils Hagberg och Frida Johansson. Nils och Brage startade firman, byggde trucken och driver verksamheten med ovärderlig hjälp från Frida som anställdes i ett tidigt skede.

”Vi är i grunden amatörer men vår kompromisslösa inställning till råvaror och stil har gett oss stort gehör bland stockholmare vilket är väldigt roligt.”, berättar Nils Hagberg.

 

Varför valde ni just att servera burgare?
Intresset för just burgare kommer väl dels av att alla egentligen älskar en bra burgare samt att det lämpar sig som streetfood, därtill är det en rätt som kan varieras i det oändliga. Att burgare fått ett väldigt dåligt rykte på grund av snabbmatsindustrin gör det också lite roligt att göra denna rätt till en sann kulinarisk upplevelse.

 

Varför säljer ni av verksamheten?
Beslutet att sälja verksamheten kommer av att vi inte kan sitta still. Vi byggde vår truck och erövrade Stockholm, nu är det dags för nya äventyr.

 

Vem är Frick & Hagberg och vad har ni för bakgrund?
Före bildandet av Frick & Hagberg studerade Brage till agronom och Nils till civilingenjör. Båda har alltid varit matintresserade och fick tidigt en uppskattande publik bland vänner och bekanta genom att hålla i fester och middagar. Glädjen att se människor njuta av god mat har varit den viktigaste inspirationskällan till att fortsätta professionellt mot allmänheten.

”Vi är mycket tacksamma för tiden som varit. Det har varit kämpigt men otroligt lärorikt och roligt!”, berättar Nils och Brage.

 

Sugen på att starta en foodtruck och ta över ett koncept som fungerar? Kolla Frick & Hagberg på Blocket.

Allt om Burgare önskar er lycka till i framtida projekt!

 

Kommer du också sakna dessa burgarna?

Foto: Frick & Hagberg AB
Foto: Frick & Hagberg AB
Foto: Frick & Hagberg AB
Foto: Frick & Hagberg AB

Taggar: FoodtruckFrick & HagbergStockholm
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg