Krakow > Recensioner

Corner Burger

Ännu ett stopp i Krakow. Denna gången på Corner Burger, som precis som Moaburger fokuserar på enbart burgare.

Efter att först planerat att testa Bobby Burger som är en burgarkedja i Polen som låg precis bredvid hotellet, fick jag tipset av en polsk som gillar burgare att testa Corner Burger istället. Sagt och gjort, så tog vi omvägen som låg en halvtimme från hotellet istället. Om det faktiskt var en god idé är jag dock osäker på, då jag dessvärre inte hann testa Bobby Burger innan resans slut.

Något som märks tydligt i Polen är trenden att köttpucken ofta ligger på runt 200g som standard. Just på Corner Burger är det så. Men det som faktiskt är bra på Corner Burger hör dessvärre inte till köttet, tyvärr.

Miljön

Miljön på Corner Burger känns väldigt burgarhak. Den ligger, som namnet avslöjar, på en hörna mitt i Kazimierz som är de judiska kvarteren där. I inredningen har man tagit fram tavlor med Samuel Jackson från Pulp Fiction, och givetvis äter han burgare på dem.

Burgaren

Fint paketerat. Öppnar pappret med burgaren. Ser bra ut. Ser både saftig ut, brödet känns mjukt, innehållet känns även det bra. Tar min första tugga, och köttet är precis så där rosa som jag vill ha det. Dessvärre briljerade inte saftigheten eller mjukheten på köttet som det faktiskt såg ut att göra.

Dock så var brödet mjukt, höll ihop väl under hela måltiden. Lite annorlunda mot de där svenska bröden, men samtidigt kändes den traditionellt polskt. Man ser ofta sådana här bröd här, inte de vanliga sesamfrö-bröden som vi har här hemma i Sverige.

Tillbehör

Baconen var bra, och kändes saftig. Den ackompanjerade bra med resten. Resten likaså var bra. Lökringen dock ej så krispig, men vilket man ofta är van vid när den blandas tillsammans med all sås och dylikt.

Sammanfattning

Har du inget emot lite tuggmotstånd i köttet, så kan det vara värt ett besök om du ska äta burgare i Krakow. Har du dock kortare tid och bara hinner testa en så är inte detta stället. Då är Moaburger det rätta att besöka. Där får du för liknande pris ett mer saftigt kött i burgaren, och på ett sätt ångrar jag att jag inte tog Moaburger igen. Samtidigt, vad gör man inte för er läsare…

Texas BBQ

21zl, cirka 50kr
4.9

Kött

2.5/10

Bröd

6.0/10

Innehåll

6.0/10

Helhet

5.0/10

Pros

  • Skoj inredning
  • Innehållet var bra

Cons

  • För kompakt kött
  • Köttet hade kunnat vara saftigare
  • Något märklig köttsmak

Taggar: Corner BurgerRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg