Göteborg > Recensioner

Carnegie Kaj, Novotel Hotels

Där hamnade man i Göteborg. Det blev en arrangerad överraskningsutflykt av min flickvän. 30 mil från Malmö och 2.5 timmar bildfärd hamnade man i Göteborg. Så fort jag fick reda på att det var Göteborg vi var påväg till gjorde jag en omfattande forskning av alla de hamburgerhak jag skulle besöka.

Det visade sig att det blev ett tätt schema i Göteborg med 2 övernattningar på ett fräscha Novotel Hotel med 4-stjärnor, vad det nu betyder, men ju fler desto bättre antar jag. På grund av det fullspäckade schemat blev det bara 2 ställen som jag hann käka burgare på. Varav ett av dem var på hotellet vi bodde på. Vilket jag egentligen inte hade några planer på när jag stormade Göteborgs burgare utbud via Google. Hotellets restaurang heter Carnegie Kaj, Carnegie från ölnamnet och Kaj troligtvis för att hotellet låg på vid en kaj.

carnegiekaj

Meny: 215g hamburgare på högrev serverad med brioche, ost, bacon, coleslaw och klyftpotatis

Brödet var en Brioche vilket i detta fallet jag inte tyckte passande bra som ett burgarbröd. Yttre delen av brödet blev väldigt segt att bita av och kändes som det var gjort för att ätas med kniv och gaffel. Men vem äter en burgare med kniv och gaffel?

Köttet var naturell. Helt utan kryddor. Överarbetad färs som troligtvis har sett mer ut som en köttdeg snarare än färs när de stektes. Tyvärr var denna upplevelsen väldigt torr och i kombination med brödet ett litet projekt att svälja.

Sides till burgaren var friterad klyftpotatis och en välsmakande coleslaw.

Pris 155:- för fullt kit.

3

Kött

3.0/10

Bröd

2.4/10

Innehåll

3.5/10

Helhet

3.0/10

Cons

  • Torrt kompakt kött
  • Frånvarande köttsaft & dressing
  • Segt bröd

Taggar: Carnegie KajNovotel HotelsRecension
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg