Recept

Vegansk burgare på hummus och risotto

Inte nog med att vi har vegetariskt recept på burgare, nu har vi även veganskt sådant med puck gjord på hummus, risotto med gröna mungbönor och ris. Tack till Erisa Cakalli för receptet, som hon döpt till ‘Extraterrestrial Vegan’ då den är full av hälsosamma proteiner, vitaminer och kalorier.

Hummus kan du antingen köpa eller förbereda själv (kikärtor, olivolja, vitlök, citronjuice, salt, tahini). Risotton med gröna mungbönor och ris kan du förbereda som du brukar förbereda en risotto (olivolja, hackad lök, salt, peppar, vatten)  genom riset och mungbönorna och lämna till vattnet har sugits upp. På detta sätt kan du ha en god lunch och förbereda resterna till en hälsosam burgare för imorgon.

Förberedelser

Blanda i samma mängd 5 matskedar hummus och 5 matskedar risotto, tillsätt hackad persilja, svartpeppar, söt paprika, 2 matskedar med mjöl och en nypa med bakpulver. Blanda väl och gör den sedan rund med dina händer till en vanlig puck. Sätt in i ugnen på 220 celsius för en kvart så fort pucken blir gyllenbrun.

Sätt på brödet vegansk majonäs (sojamjölk, citronjuice, salt), ruccola, den veganska pucken, tomat och lök så är den redo att ätas. Den är väldigt smakrik och ännu mer hälsosam då den är full av goda proteiner och vitaminer!

Har du några tips på bra recept? Kontakta oss!


Taggar: HummusReceptRisottoVeganskt
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg