Göteborg > Lund > Malmö > Recensioner

Tugg Burgers

Lördagen den 2’e april öppnade Tugg Burgers i Lund efter några dagars försening på grund av försenade fläktar och vi var på premiäröppningen. Det var mycket folk som köade, speciellt vid öppningstiden. Väl inne var det dock en mysig rustik inredning och burgare som höll hög kvalitet.

Miljön

Miljön känns väldigt rustik när man väl kommer in. Träbord, dämpad belysning och griffeltavlor. Man har verkligen uppnått den känslan man försökt förmedla med Tugg Burgers.

Burgaren

Så, till den viktigaste punkten på agendan. Burgaren. Tugg Burgers gör sina burgare med en puck på högrev och bringa mellan hembakta brödskivor. Smaken av köttet höll en fin naturlig köttsmak som dessutom var väldigt saftig. Brödet i sig var lätt rostat och höll en sporadisk krispighet beroende på om köttsaften hunnit rinna igenom där eller inte.

Tillbehören

De har ett par olika varianter och jag siktade på deras Smokey som innehåller sallad, tomat, cheddarost, bacon, bourbonsås samt deras egna Tuggdressing. Allting kändes fräscht, och smakade bra. Baconen var av en grövre variant.

Enda nackdelen var egentligen att på grund av all sås så gled hamburgaren lätt runt i hamburgaren när man försökte äta den. Dock höll sig brödet fast utan att få sprickor, så pluspoäng för det!

Sammanfattning

En riktigt god hamburgare till ett pris som ligger under hundringen. Burgaren levererade i smakerna med bravur i en mysig rustik och nerdimmad lokal i en bakgata.

Enda besvikelsen var att man utlovade öppningspriser på mat och dryck som inte hölls väl på plats, vilket dessvärre gjorde att en del av besökarna gick därifrån och hade kanske fått mig fundera innan jag tog tåget för att sedan stå och köa i över en timme för att beställa min mat just på öppningsdagen.

Smokey

8.5

Kött

9.0/10

Bröd

8.5/10

Innehåll

8.5/10

Helhet

8.0/10

Pros

  • Rustik mysig lokal
  • Schysst bra burgare
  • Humana priser

Taggar: Tugg Burgers
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg