Tester

Test av OBH Nordica Hamburgergrill

I juli detta året gick OBH Nordica ut i ett pressmeddelande att de lanserar en burgargrill för att snabbt och enkelt göra hamburgare.

Nu har vi provkört den lilla rackaren och även om tanken är god, så finns det mycket förbättringar att göra hos denna produkt.

Design

Första intrycket för en som bara fastnar för designklassiker i inredning och köksmaskiner är att konstruktionen känns väldigt plastig. Den har ett lock där man har loggan på en borstad aluminiumplåt, men som redan vid uppackning hade ett konstigt märke.

Konstruktionen på produkten inger alltså dessvärre ett rätt plastigt intryck. Om det är någonting som dock känns okej på den är det grillplattorna, som även har en non-stick beläggning. Men konstruktionen har många baksidor som vi kommer till senare.

Funktionalitet

Produkten har en 10 minuters uppvärmning innan den är redo att steka burgare som då tar 1,5-2 minuter att steka färdigt två stycken 90-grammare från båda hållen, vilket funkar fint för att göra en dubbelburgare.

Medföljer gör även en burgarpress för att forma köttet rätt för maskinen.

Övriga funktioner är att den har en lampa som indikerar när den är klar att användas, samt att den har avtagbar dropphållare och sladdhållare i botten, som dessvärre inte höll fast kabeln så väl efteråt då sladden var längre än den klarar hålla fast.

Resultatet

Resultatet blev ändå bättre än förväntat av en produkt som annars känns dessvärre väldigt plastig i konstruktionen.

De två puckarna på 90g fick en bra räfflad yta och höll sig saftiga, men dessvärre ingen crust på köttytan som vi är förtjusta i.

Sammanfattning

Små burgare som funkar bra om man gör en dubbelburgare. Men att göra burgare för en eller två personer ser vi den nog mer klyddig då konstruktionen inte tillåter att ta av grillpannorna för rengöring.

Så är du ett större gäng kan det absolut vara en trevlig liten grej för att snabbt och enkelt göra köttpuckar. Men för mindre sällskap blir det mest massa onödigt att städa efteråt om du exempelvis värmer bröd och bacon samtidigt.


Taggar: GrillHamburgerpressMatlagningOBH Nordica
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg