Tester

Test av Hamburgerpress

Det finns flertal metoder för att forma sina köttpuckar. Vårt favoritsätt är smashburger, där man pressar ut pucken medan den steks för att forma den.

Det finns dock några nackdelar med tekniken. Ska du göra det på grillen, på ett galler? Då är en färdigformad köttpuck är rätt väg att gå. Så vi testade en hamburgerpress från hamburgerpress.se

Design

Hamburgerpressen i testet är deras Deluxe-version och är tillverkad i aluminium med teflonbehandlad yta. Pressen känns robust och rejäl och har ett tilltalande utseende. Pressen är utrustad med en gängad distans för att ställa in tjockleken på dina köttpuckar.

Funktionalitet

Vi ställde in skruven för att få ut den höjd vi vill ha på vår köttpuck, detta var något var väldigt förtjusta i som andra hamburgerpressar saknar. Vanligtvis så finns det inget stopp för när du pressar dina puckar, utan du kan pressa och pressa till färsen smiter ut från sidorna.  Nu kunde vi forma en bra puck utan att trycka ihop färsen för mycket vilket gör att din köttpuck blir luftigare och håller formen bättre vid tillagning.

När en köttpuck är för hårt pressad och inte ångan vid tillagningen lyckas rymma från köttpucken så får du köttbullseffekten, där köttet drar ihop sig och bullar ihop sig och förstör mer eller mindre hela upplevelsen när du sen ska äta. Ifall  vi hade tagit för mycket färs vi skulle använda den hänt samma sak, färsen hade blivit för packad.

Resultatet

Tillvägagångssättet för att inte pressa köttpucken för hårt var att skruva upp skruven på den högsta inställningen. Sen la vi en boll på 150gr färskmald högrev i pressen och tryckte till, sedan öppnade vi pressen och tittade, vi spände skruven lite och tryckte till igen, öppnade pressen och justerade skruven igen fram tills vi kunde pressa ut färsen att köttet precis nådde ut i kanterna på pressen.

Då hade vi fått en luftigt formad köttpuck utan att vara pressad.

Sammanfattning

Vi är imponerade av vad hamburgerpressen kunde göra i testet. Funktionen med den ställbara skruven för distans gör hela pressen bättre än konkurrenternas. Dock har inte Deluxe-versionen från Hamburgerpress.se någon konkurrent som är i samma prisklass då du får betala en slant för denna pressen (399kr). Vi ser dock inte någon annan hamburgerpress med samma funktion heller. Den teflonbelagda ytan på produkten gör att färsen enkelt släpper och fastnar inte. De erbjuder även små vaxade papper som kan användas som är i perfekt storlek, så du slipper klippa bakplåtspapper. Smidigt!


Taggar: FormpressHamburgerpressHamburgerpress.seTest
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg