Tester

Vi har testat #bordpådonken och Maestro Classic

Den 22’e september var det premiär för bordsbokning på McDonalds. Vi tog oss från Malmö till Ystad, med tåg och buss och efter en liten promenad var vi där. McDonalds på Granatvägen 2. Vi gick mot dörren, och en trevlig herre öppnade dörren för oss. Det kändes redan nu detta skulle bli en upplevelse utöver det vanliga på McDonalds.

Fast vi var 25 minuter tidiga till vår bordsreservation, så var det som de hade väntat på oss. De välkomnar oss, och tar oss till vårt bord där vi får sätta oss ner till ett färdigdukat bord avskiljt från restaurangen med två stolar tillsammans med en skylt ”Reserverat” på.

Vi får sätta oss ner medan de tänder ljus till oss och frågar vad vi vill ha att dricka, ber oss titta i menyn vad som serveras, som är Maestro Classic, och frågar om vi har några frågor. Och skulle vi ha några frågor kunde vi kalla på Sara som skulle hjälpa oss.

Vi socialiserar och tittar i menyn, så fint döpt till McMeny, medan de går och gör maten till oss och hämtar läsk som kommer i vanliga pappmuggar (Vilket förvånade oss, då på andra McDonalds-restauranger hade det serverats i vinglas).

Menyn

Burgaren

Brödet – Ett luftigt bröd med en smörig ton och toppat med sesam- och vallmofrön. En lätt rostning ger brödet en karamelliserad yta som skapar lätt sötma och framhäver frönas karaktäristiska smak.

Köttet – 150 gram 100% nötkött, lätt kryddat med salt och peppar. Två skivor knaperstekt, extra lång bacon.

Grönsakerna – Grovt skuren bataviasallad. Rödlök från Horna Gård i Skånska Åhus.

Osten – Lagrad Cheddarost

Såserna – Nya såsen Wild Mustard med hela senapsfrön. Ketchup.

Till Burgaren

Potatisen – Potato Dippers gjord på finskuren potatis med skål.

Drycken – Valfri dryck från fontänen.

Efter burgaren

Glassen – Vaniljglass med topping. Jordgubb, kola eller choklad. McFlurry. Daim, Mars eller Twix.

Kaffet/Téet – Från Rainforest Alliance-certifierade gårdar.

Burgaren

Burgaren, Maestro Classic, kommer in, och serveras av restaurangchefen samt Sara. Spänningen ökar. Vi börjar med att smaka av pommesen som imponerade på hela sällskapet. Goda, krispiga och med skalet på med lite sälta. Vi frågade efter lite dippor, och de kom in med bara inte några stycken utan 6 olika.

Vi öppnar locket på burgaren. Måste nog vara den mest välkomponerade och fina burgaren från McDonalds vi någonsin skådat. Brödet var fint, allting var väl upplagt. Vi tar oss en första tugga och den smakade bra. Antagligen den som inte bara tidigare nämnt varit den finaste, men även den mest smakrika burgaren.

Brödet var fint samt rostade med sesamfrö och vallmofrö på. Det höll ihop bra vid tuggande och gick inte sönder som deras traditionella bröd brukar göra.

Köttpuckarna i Maestro Classic var relativt tunna (dock inte som Big Mac, som är strax under 50g. Dessa låg på 75g.), men ändå hyfsat saftiga. Hade personligen dock föredragit en lite större köttbit än två mindre.

Senapen påminde om skånsk senap. Funkade bra till burgaren. Cheddarosten till hade dock gärna fått smälta lite till i min åsikt. Baconen var lagom mjuk, inte för krispig så den gick sönder. Salladen och andra grönsakerna var fräscha och fina.

Efter maten serverades glass och kaffe, och sen bar det av mot Malmö igen. Dock hade bussarna slutat gå så det fick sluta med en kaloribrännande promenad tillbaka till Ystad Station i nattmörkret…


Taggar: GourmetMaestro ClassicMcDonalds
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg