Malmö > Recensioner

Tusen & 2

Tusen2 är ett ställe i Malmö som hållit sig kvar länge. Speciellt från en tid då burgare inte var något förutom en maträtt. Det är därför det är lite synd, att när det poppar upp restauranger specifikt ute efter att göra grymma burgare, så halkar de dessvärre efter lite idag när de var en av Malmös bästa ställen en gång i tiden inte allt för avlägsen.

Miljön

Miljön på Tusen2 är rätt trevlig. Nu har de två restauranger, varav den ena känns mer åt Pub-hållet och den andra mer lunchställe-hållet. Just den tidigare åt pubhållet på Bergsgatan 6 vid Möllan i Malmö har ju varit en typisk supporter-ställe för MFF-Fans innan och efter en match att avnjuta mat på. Den nya, mer åt lunchställe-hållet, tog över en tidigare asiatiskt restaurangs lokal och ligger på Lilla Torg.

Burgaren

Så kommer vi till burgaren. Frågan är, vilken av dem? De har ju inget mindre än 36 olika på sin meny där en av de maximala är den så kallade Juggernaut, en hamburgare med både jordnötssmör, chipotleglaze, lökringar och mycket mer. Men till testet kör jag på en Americana, en mer klassisk variant med Bacon, Cheddarost och majonäs.

På det stora hela är det ändå en helt okej burgare. Det är hemmagjorda burgare gjort på svenskt nötkött. Dock är brödet inte utan är mer av ett klassiskt borgarbröd med sesamfröd. Dock plus för rostningen.

Men när man börjar jämföra köttet med andra utnämnda borgarställen så faller de kort. Missförstå mig inte, dessa låg i topp en gång i tiden. Men när burgaren har gått från mat till finmat med puckar på högrev efter blumenthaler-metoden, då är inte längre flaggan på sin högsta topp i jämförelse av vad man definierar en bra burgare.

Tillbehören

Tillbehören till hamburgaren var knaperstekt bacon och cheddarost tillsammans med majonäs. Inget speciellt negativt att klaga på där.

Sides

Sidesen till hamburgaren är klassiska steakhouse-fries. Och smaken av dessa är okej. Men jämfört med motståndet finns det absolut även bättre.

Sammanfattning

Till det stora hela en okej burgare med lite för traditionellt bröd. Jag hade sett fram emot en Tusen2 v.2, där man fokuserar på att även göra riktigt bra kött och bröd än 36 variationer. Å andra sidan kan jag ändå uppskatta ett ställe som experimenterar med olika smaker på burgare, men jag tror Tusen2 kommer behöva tuffa till sig när konkurrensen i burgarsfären ökar i Malmö.

105kr, 74kr på lunchen
6.1

Kött

6.5/10

Bröd

5.5/10

Innehåll

6.0/10

Helhet

6.5/10

Pros

  • Prisvärt på lunchen
  • Genomgående bra

Cons

  • Brödet hade kunnat vara mer spännande
  • Når inte riktigt upp till motståndarna

Taggar: HamburgareMalmöRecensionTusen & 2
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg