Nyheter Tester

Test av Max Grand de Luxe Umami

Publicerat den
Max Grand de Luxe Umami Bacon och Halloumi

Vi har varit på Max och testat Grand de Luxe Umami Halloumi och Grand de Luxe Umami Bacon. Vid första anblick kan man tycka att valet (eller mängden) av toppings på burgaren kan kännas spartanskt tillagna till priset av 94 kr (för ett meal).  Det visade sig att det var det också, men som dock fungerade tillfredsställande på andra sätt.

Halloumi eller kött, upp till dig

Skillnaden på de olika burgarna är själva köttpucken, eller motsvarigheten som i detta fall är två skivor halloumi på deras vegetariska alternativ. Burgarna består annars av picklad rödlök, ost och deras nya umamidressing som är gjord på rostad vitlök och tryffel. Köttvarianten har även en tomatskiva.

Umami-dressingen är burgarens vinst

Dressingen är mycket god och har en lagom konsistens för att inte få den där kladdiga burgaren som blir svår att äta. Dressingen är i smaken mild och rund. Den är så pass mild att den gärna hade fått smaka betydligt mycket mer – samma smak, fast mer! Det är helt enkelt lite synd att man ska behöva försöka leta efter Umami-smaken i gommen.

Dock upplever vi man har varit väldigt medvetna om detta när burgaren togs fram, för den picklade rödlöken är lite svag i framtoningen gällande syrlighet. Man har satsat på låg genomgående smakstyrka i beståndsdelarna för att inte göra någon besviken av Umami-smaken, dessvärre faller den lite kort på andra delar på grund av detta.

Faller på några beståndsdelar

Det saknas den mängden syra, salt, hetta (peppar eller chili) som vi hade önskat i burgaren. Umami uppfattar vi som en lek med flera av sinnena både i textur och i de olika smakerna.

Vi gillar dock verkligen hur Max tar fram nya recept och försöker hela tiden toppa sig själv med kreativt tänkande och experimenterande. Umami-varianten är en trevlig sådan, men som har fortfarande lite att finjustera för att ge den där smakexplosionen Umami-mat ofta är förknippat med.

Vi ser fram emot fler varianter från Max i detta nörderi för att hitta en vinnande upplevelse.


  Dela på Twitter   Dela på Facebook
Taggar: Grand de Luxe UmamiMax
 

Martin Lecke


Äter för många burgare. Helt enkelt.

Relaterade inlägg

Kommentarer till inlägg

  • Kapten Bölja

    Hmm… på bilderna av de KÖPTA burgarna ser dessa synnerligen platta och oaptitliga ut!

    De Max Grand de Luxe Umami man ser i reklamen ser helt otroligt läckra och välmatade ut!

    Som kund måste man känna sig otroligt lurad och besviken när man får den slappa och magra burgaren i sin hand!

    Max skryter med Sveriges godaste… men har man inte samtidigt Sveriges mest förljugna reklam också?