Tester

Test av Johan Jureskogs Texasburgare på McDonalds

Fredagen den 6’e maj hoppade vi in i bilen efter jobbet och körde till Helsingborg. Efter en lite mer än 40 minuters resa var vi framme utanför McDonalds Stattena där vi skulle provsmaka Johan Jureskogs Texasburgare som är den andra burgaren av tre i Jureskogs samarbete med donken.

Likt som när de lanserade Maestro Classic kunde man boka ett bord, där man får serverat sin mat tillsammans med glass och kaffe efter maten. Precis som förra gången var de lika gästvänliga, enda var väl att när vi var i Ystad så hade de avgränsat sittplatsen lite mer avskilt.

Burgaren

Burgaren som serveras 3 – 23 maj består av cajunsås, isbergssallad, syrad rödlök, bacon, rökt goudaost, två köttpuckar som ska vara glaserade med en BBQ-sås samt en klick majonäs mellan två briocheinspirerade brödhalvor som de själva kallar för ”Premium Shiny”.

Vi tar oss ett Jureskog-inspirerat bett (trycker in burgaren mot munnen och tar ett dinoursarieryck) och övergripande smakade den faktiskt rätt gott, definitivt bättre än deras New York-burgaren som hade smaken mer mot pannbiff med lök.

Cajunsåsen gav ett bra sting till smaken. Två i sällskapet av fyra tyckte nästan den var för stark, medan andra halvan upplevde den som lagom. Det som slår oss efter en stund är hur mättande den faktiskt är. Jämför du mättnadskänslan i jämförelsevis en Big Mac är det som natt och dag.

De dubbla köttpuckarna kändes ganska mycket i smaken som de brukar göra på McDonalds trots BBQ-såsen (som de kallar Spicy Bull BBQ) de skulle vara glaserade med.

Mot slutet styckade vi upp den var för sig och där imponerar inte beståndsdelarna lika mycket separat. Baconen var inte så knaperstekt som man själva utnämner den. Den syrade rödlöken var dock ett trevligt inslag, men kanske inte så krispig som man hoppats.

Det är ett trevligt inslag med en Goudaost till skillnad från vanlig cheddarost, men i sin marknadsföring utnämner de den med goda smältegenskaper. På vår burgare var den inte i närheten av smält utan låg mest som en svettig grövre ostskiva ovanpå. Dessvärre var den rätt smaklös, vilket är synd då man kanske likväl kunnat byta ut den mot en ost som kanske Pepper-Jack istället.

Slutsats

Missförstå oss inte, för att vara en McDonalds-burgare så levererade den väl. Men om man vill åt gourmetstilen så har man fortfarande lång väg med beståndsdelarna för sig att finjustera lite på, och sedan kanske finjustera lite till. Givetvis får man ju räkna med att det är massproducerad snabbmat, men å andra sidan så tar ju McDonalds ändå 85kr för ett meal…

Ellinor, värdinna för kvällen, till vänster och Pierre och Martin på Allt om Burgare till höger.

Taggar: Johan JureskogMcDonalds
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg