Malmö > Recensioner

Monster Steakhouse

I Västra Hamnen i Malmö ligger Monster Steakhouse som fokuserar på kött och burgare. Med sin slogan ”F**k lagom* vill man visa att detta är sin grej.

Miljön

Det första som slår oss när vi kommer in är miljön. Det är snyggt. Fantastiskt snyggt. Utan att kännas varken för ”finrestaurang” eller för typiskt ”köttrestaurang” med slaktartema hela vägen igenom. Istället har man det första man möts av när man kommer in en eldstad i trevlig miljö.

Burgaren

Själva burgaren och sitt sällskap kommer in prydligt med sitt hembakade bröd, sina tillbehör och sides med dipp. Brödet bakar de själva i restaurangen varje morgon innan öppning. Brödet känns fluffigt och inte för kompakt, och utan att reagera som tvättsvamp som många bröd kan göra. Oskalade sesamfrö på toppen som ger en snygg presentation som smakar bra.

Pucken som separerar brödhalvorna är på 200 gram och känns som en relativt lättarbetad färs utan konstiga ingredienser, bara nötkött. När burgare serveras i denna kalibern per puck blir det lite avsaknad av crust, fallet är så även hos Monster.

Detta beror oftast på att dessa stora köttpuckarna kräver längre tillagningstid, vilket gör att värmen på stekbordet även måste sänkas. Vi uppskattar en bra stekyta på köttet då saltet och fettet skapar en god skorpa som höjer köttupplevelsen.

Självklart är det dock inte något som är avgörande heller för att få en bra upplevelse.

Tillbehören

De har några olika varianter på menyn att välja på. Vi testade deras Swiss Burger & Fries och deras Animal Style Burger & Fries.

I Swiss Burger & Fries innehöll den mayo, sallad, tomat, dillpickles, stekt svamp, stekt lök och gruyereuost. I Animal Style Burger & Fries är det mayo, sallad, tomat, dillpickles, silverlök, cheddarost, senap och stekt lök.

Alla ingredienserna kändes fräscha och baconen var precis lagom stekt, tillräckligt knapriga för att inte smula och samtidigt inte bli hängiga.

Burgarna hade en del tillbehör, men utan att kännas överflödiga och fungerade väl tillsammans utan någon av dem tog över. Dock gjorde salladen och tomaten i botten av burgaren lite hal och fick dessvärre burgaren glida runt lite.

 

Sides

Vi testade deras hemmagjorda fries med tryffelolja, och det var en trevlig upplevelse. Tryffeloljan gav en bra skjuts i smaken med den strösslade rivna parmesanen till ovanpå.

Tryffelolja som är annars kraftig i sin smak och lätt kan ta över en hel rätt håller sig smaken i lagom balans, till detta doppade vi även våra fries i en tryffelmayo. Men det kan bli lite tryffel på tryffel, så skulle rekommendera att det är ett beslut att tänka på innan man beställer in.

Sammanfattning

Monster Steakhouse i Västra Hamnen i Malmö leverar en bra burgare fint serverat i en mysig lokal. Plus i kanten för sina små detaljer som fries med tryffelolja och parmesan. Hade vi käkat här igen? Absolut, fast kanske inte enbart för att käka burgare ensamma utan kanske i samband med ett sällskap av ett par vänner som ett restaurangbesök.

Ska man käka burgare just där bör man dock passa på att äta där på deras Burger Monday, då priserna är reducerade 20%.

Från 148kr uppåt
7.8

Kött

8.0/10

Bröd

7.5/10

Innehåll

8.0/10

Helhet

7.5/10

Pros

  • Väl komponerade
  • Plus med tryffelolja till pommes
  • Egna fries, bröd, egenmald färs

Cons

  • Höga priser

Taggar: MalmöMonsterMonster SteakhouseVästra Hamnen
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg