Krakow > Recensioner

Moaburger

Genom en resa ner till Krakow, Polen bestämde jag mig för att leta reda på det bästa stället att käka hamburgare på där. Vad jag hittade var haket Moaburger startat av en Nya Zeeländare, som ligger centralt inom Krakow som hade prisats för sina goda burgare och som enligt många, är den bästa burgaren de ätit. Jag kan förstå varför.

Miljön

Så fort jag gick in i lokalen på Moaburger kändes det som ett ganska annorlunda ställe. Det var lite som en inomhus-picnic, men avlånga bord med plastdukar på där alla gästerna satt bredvid andra gäster och åt, speciellt då där var så mycket folk.  Det kändes verkligen inte hamburgerhak på ett enda sätt. Samtidigt, det viktiga för mig var dock burgaren.

Burgaren

Det är aldrig lätt att välja burgare, och speciellt inte här. Med otaliga mängder burgare, stora som elefantöron (att jag faktiskt ens funderade på en 400g-burgare, kallad Mammoth Burger, chockar mig än idag.)

Jag valde mig en som hette All American Burger, som var Burger of the Week med karamelliserad lök, bacon, stark senap, cheddar, majonäs samt sallad och tomat.

Köttet var riktigt trevligt. Mört, mediumstekt med lite rosa i mitten. Det var saftigt och en trevlig 200g. Värt att nämna är att i princip alla burgare börjar från 200g uppåt på Moaburger.

Brödet var också bra. Lite annorlunda än vad man är van vid i hamburgare, men smaken var bra och den höll ihop hyfsat bra trots att burgaren var väldigt stor i sig själv.

Tillbehören

Majonäsen var det inget speciellt att klaga på. Det som lyfte just denna burgaren var dock senapen, som gjorde en trevlig punch i smaken.

Salladen var det inget fel på heller, det var fräsch isbergssallad och tomat. Inget som jag reagerade speciellt över som negativt alls.

Sammanfattning

Jag kan som tidigare nämnt verkligen förstå varför Moaburger är populärt. Det är ingen vanlig burgare man är vad vid, men det är väldigt bra sådan. Bra smak och fräscht. Det enda jag inte riktigt gillade var miljön att inte kunna sitta lite avskiljt med sitt resesällskap, speciellt då det var så mycket folk där. Men är du i Krakow, så är det måste att besöka. Kan utan problem utnämna Moaburger på listan över mina favoritställen.

Mammoth Burger

8.4

Kött

9.0/10

Bröd

8.5/10

Innehåll

9.0/10

Helhet

7.0/10

Pros

  • Bra kött
  • Prisvärt
  • Annorlunda

Cons

  • Miljön kändes trist

Taggar: HamburgareMoaburgerRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg