Nyheter

Intervju med Ramtin bakom 20 kilos-burgaren

Vi har tidigare skrivit om Lilla Kiosken i Gråbo om deras monsterburgare på 10-20 kg Lilla Kiosken i Gråbo – 20 kilos burgare och om att Han ska göra världens största hamburgare. Vi blev intresserade och var tvungna att ställa lite frågor till skaparen.

Får du många förfrågningar om att göra monsterburgare?
– Ja framför allt på helgerna.

Hur kom idén upp att du skulle börja att servera dessa stora burgare?
– Det har ju alltid funnits familjepizza och då tänkte jag varför inte ha en familjeburgare.

Vad han känner till så har ingen än hakat på trenden med att bygga monsterburgare i Sverige, trots att Lilla Kiosken i Gråbo har uppmärksammats i flertal nyhetssidor och via artiklar på Internet.

Hur har din mediapublicitet påverkat din restaurang?
– Vi har haft kunder som åker väldigt långt för att komma och testa våra burgare men omsättningen har inte ökat så mycket mer men självklart har det gjort skillnad, berättar han.

Det finns ett utbud av olika pålägg att kombinera på monsterburgaren t.ex. med gorgonzola, blue cheese, bacon, grillad ananas, jalapeno, stekt lök mm.

Vad är det bästa sättet att äta en burgare med denna kalibern?
– De flesta delar upp den som tårta och äter den med kniv och gaffel.

Du ska snart hoppa på att sätta världsrekord i största hamburgare, hur förbereder du dig?
– Mycket planering och träning.

Har du vägarna förbi Gråbo och känner dig hungrig så är kanske en 10 kilos hamburgare med nymald högrev kanske en bra kandidat för att bli mätt. Men man ska nog vara ett par personer på att dela en monsterburgare, om du nu inte är väldigt hungrig. Prislappen för en 10 kilos hamburgare ligger runt 3500 kr och tar ungefär 45min att tillaga.


Taggar: GråboLilla Kiosken i GråboMonsterburgareVärldsrekord
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg