Malmö > Recensioner

Hanks Grill

”Hank´s New York Grill är ett nytt koncept som skall möta gästerna med nya upplevelser om att burgers också kan vara bra sammansatt mat för alla tänkbara kunder. Mobilia i Malmö blir vårt första riktiga test att konceptet håller över tid. Med vår erfarenhet från Foodcourts tror vi att vi kan vara lyckosamma i det operativa likväl som det kvalitetsmässiga. Smaken och presentationerna skall vara läckra och stimulerande. Vi vill genom det variationsrika utbudet självfallet skapa ett antal klassiker som gästerna alltid kommer att efterfråga och som gör att de väljer Hank´s före andra alternativ av burgers.”

Så låter det från Hanks Grill själva. Det är mycket löften om bra kvalitet och att påstå att man väljer Hanks Grill före andra alternativ är, tycker vi, ganska vågat sagt. Speciellt när de serverar färdigpuckar.

Miljön

Hanks Grill ligger i en foodcourt på Mobilia i Malmö. Miljön känns väldigt högljudd. Men samtidigt, kan man förstå – går man till en foodcourt så är det ju vad man får vänta sig. Miljön är i varje fall fräsch och känns lite mer modern är man är van vid.

Burgaren

Hade du frågat mig för ett par år sedan, så visst. Den är möjligtvis godare än om du exempelvis skulle tagit och jämfört med McDonalds och andra snabbmat-ställen. Å andra sidan så kommer den inte långt just på skalan över en bra burgare.

Köttet är en färdig puck (Om det är just Scan eller annan leverantör vågar vi inte svara på) som du hittar på närmaste ICA. Brödet likaså ett klassiskt sesamfrö-bröd, men som var lite rostat, vilket är iallafall det positivt. Det enda som levererade en roligare upplevelse var nog lökringen som var krispigare än man förväntat sig på snabbmat-ställe.

Tillbehören

Ja, det var lite sallad på burgaren. Hade nog velat önskat en som kanske varit kanske lite mindre tunn än denna var.

Sides

Pommesen var nog det som var det som stack ut lite mer. Vi kan nog anse dessa vara roligare även här än på punkten om du jämfört vanliga snabbmatställen. Men samtidigt, jämför du med vissa konkurrenter kan du få hemmalagade till liknande pris. Så det finns det mer att jobba på, helt klart, med tanke på vad de själva nämner de vill uppnå med food-courten.

Sammanfattning

Kraven på en god hamburgare har höjts och för ett par år sedan, så tidigare hade det kanske varit acceptabelt. Men jämfört med alla konkurrerande ställen som serverar burgare så har de väldigt höga ord som sig själva, som kanske inte riktigt når upp till konkurrensen tyvärr. Det ska dock vara värt att nämna att vi testat liknande många burgare med färdigpuckar genom vår tid, och i det anseendet är det inte den sämsta. Men att välja Hanks Grill över andra burgarhak, nej dit når den inte riktigt för mig.

79kr
2.4

Kött

1.0/10

Bröd

3.5/10

Innehåll

2.5/10

Helhet

2.5/10

Pros

  • Lökringen var kripsig
  • Pommesen
  • Rostat bröd

Cons

  • Färdigpuck
  • Färdigpuck
  • Färdigpuck
  • Färdigpuck
  • Lever inte upp till sina ord

Taggar: Hanks GrillMalmöRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg