Malmö > Recensioner

Bronx Burger Bar

Besökte Bronx Burger Bar en eftermiddag när det fortfarande låg i Malmö. Idag finns det endast kvar i Helsingborg. Och vad som hade alla förväntningar den kvällen slutade i att sides var det som imponerade mest.

Miljön

Så fort man steg in på Bronx Burger Bar i Malmö fick man en lite märklig känsla. Inte för att det inte var en fin lokal som kändes mer som en restaurang än hamburgerhak, utan att det inte var någon mer i lokalen förutom jag och mitt umgänge. Även om jag hört gott om att de skulle servera trevliga burgare kändes något att det var fel.

Burgaren

För att dock gå över till den viktiga biten, burgaren, så tog jag en vanlig burgare från menyn de serverade. Tillkom var majonäs,  sallad, lök, tomatskiva och gurka. Vad som gjorde mig väldigt fundersam var upplägget. I get it, de vill sticka ut. men det här var en burgare som absolut inte gick äta med händerna som standard. Jag kan helt ärligt inte förstå vad den avlånga gurkan ens gör där.

Ser man vidare på köttet var det saftigt och absolut inget fel på. Brödet var någon typ av surdegsbröd som var lite annorlunda än vad man brukar få. Kanske inte mitt favoritbröd då smaken var lite degigare och mer kompakt än vanliga bröd.

Tillbehören

Majonäsen var okej, inte speciellt negativt att anmärka.

När det kommer till salladen, så visst, fräschören på salladen sviktade inte. Men upplägget av det gjorde något enormt. Att den avlånga gurkan där känns som endast för synes skull. Dessvärre är den inte till en fördel, då det ser ut som en gurkstav till en dippa, helt ärligt.

Sides

Jag beställde in havssaltpommes och det var faktiskt det som var det bästa med måltiden. De kändes verkligen hemmagjorda, delikata och att det fanns kärlek bakom dem. Delikata.

Sammanfattning

Att inget folk befann sig på Bronx Burger Bar skapade en del oro till en början, varför det var så lite folk kan jag bara spekulera i.

Det känns som ett ställe som vill mycket, men som misslyckas på basala punkter. Det känns som de försöker ta sina burgare till nästa nivå med speciellt bröd och upplägg. Om de bara kastat den där gurkstaven och komponerat ihop till en burgare man kan hålla i handen, så hade kanske de haft ett mer vinnande koncept. Och fler besökare.

5.9

Kött

7.5/10

Bröd

6.5/10

Innehåll

4.5/10

Helhet

5.0/10

Pros

  • Saftigt kött
  • Pommesen rekommenderas

Cons

  • Gurkan, seriöst?
  • Upplägget

Taggar: Bronx Burger BarMalmöRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg