Nyheter

Arla hänger på i burgarvärlden – Nya ostar!

Arla i samarbete med stjärnkocken Christian Hellberg, från Griffin’s Steakhouse, har tagit fram två nya hamburgerostar till deras sortiment. Anledningen meddelar dem att hamburgertrenden har vuxit så mycket de senaste åren med nischade burgarhak och burgaren alltmer kommer in på finkrogarna. Christian som även är känd från TV-programmen Kockarnas Kamp och Grillmästarna säger:

– Jag har skapat moderna tolkningar av den klassiska burgaren och inspirerande alternativ på smidiga grillrecept med ost. Hamburgarna är inspirerade av smaker från världens olika kök där osten är det centrala. Recepten är utmärkta för hemmakocken som vill imponera hemma vid grillen och bjuda på burgare med en twist och med en ost som äntligen gör rättvisa åt hamburgarna, säger Christian Hellberg.

Enligt Helena Lindhe Permander, brand manager inom matlagningsost på Arla, lägger hemmakocken mycket fokus på råvaror och ingredienser av högre kvalité till sina hamburgare. Trots att Sverige är ett ostälskande land menar Helena att hamburgerosten har glömts bort.

Castello Burger Blue och Castello Burger Cheddar lanseras i butik vecka 20 och en förpackning om 150 gram kommer kosta cirka 23.90 kr (rekommenderat pris).

Castello Burger Blue är en skivad blåmögelost med en nötig karaktär som ger en smakrik god hamburgare. Castello Burger Cheddar är en skivad engelsk cheddar som är lagrad i minst 5 månader. Båda ostarna fungerar som en smältost. Christian Hellberg har tagit fram hamburgerrecept kring ostarna.

Källa


Taggar: ArlaBlue CheeseCheddarChristian HellbergOst
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg