Malmö > Recensioner

Texas Longhorn

På Södertull centralt i Malmö ligger rikstäckande kedjan Texas Longhorn som serverar mat på Texas-vis med stora stekar, ribs, fajitas och texas chili. Framförallt så har de även burgare, självklart är vi tvungna att testa.

Miljön

Texas Longhorn i Malmö är en långsmal restaurang som går längs ett fönsterparti ut mot kanalen och parken, det finns även en större uteservering. I den charmiga lokalen med ett par grader Celsius för mycket, är väggarna smyckade med träpanel och hela temat har en fin ranch-känsla med brännmärken i borden som fått känna på en boskapsmärkares varma järn. Ljussättningen är behaglig och de stora fönstrena ger ett behaglig öppenhet i restaurangen.

Burgaren

Den något kompakta köttpucken på 220 gram kommer mediumstekt i en fint genomgående lätt rosa färg. Den kan framstå något torr och avsaknad från köttsafter och fetter, detta medför även att köttsmaken inte riktigt kommer fram. Brödet hålls ihop bra och är ingenting att anmärka, det har rostats på grillen vilket har gett en härlig yta och smak på brödets snittade ytor.

Prislappen på burgaren ligger på hela 199 kr och för att göra det ännu mer magstarkt ingår inte bacon utan är ett tillval, vill du pimpa den med bacon kostar det 10 kr extra som om inte baspriset för rätten skulle räcka för två baconskivor.

Tillbehören

Burgaren kommer med klassiska tillbehören lök, tomat och sallad. Gurkan har dock hamnat sidan om burgaren, vilket ingen pickle-älskare uppskattar. Antagligen är chefskocken en person som plockar av gurkan från sin hamburgare! Den picklade gurkan är god, men är skuren längsgående vilket gör att det är mer eller mindre omöjligt att montera den i din burgare ifall du så önskar. Då får du i så fall ta fram den helt oanvända kniven som dukats vid bordet och börja agera kallskänka för att sedan möblera om din burgare. Efter närmare eftertanke valde vi att köra varannan tugga, burgare, pickle, burgare, pickle. Sen var det sippar av olika sorters lageröl och IPA från det något magra ölutbudet.

Sides

Till burgaren kom den ensamma picklade gurkan, som serverades med en liten plastkopp med coleslaw och en kopp med en chipotle dip. Deras chipotle dip var en god rökig smak av chipotle och hade ett bra tryck, en modig chilistyrka som andra i sällskapet klassar som för stark. Coleslawen är ett väldigt gott sätt att bryta av och återställa smakerna för nästa tugga av burgaren.

Sammanfattning

Texas Longhorns hamburgare är en dyr historia och lever inte upp till det priset de har satt med varken service eller smaker. Fina lokaler räcker inte för att göra en restaurangupplevelse komplett. Lägger man sig på den prisklassen och spelar boll med de lite större pojkarna får man anpassa sig. Ett hett tips är att testa deras brunch på lördagar och söndagar då du får en burgare för runt hundralappen, jag är osäker om det är samma burgare som de har på sin kvällsservering, men det är där priset borde ligga.

The Ugly American

6.1

Kött

5.0/10

Bröd

6.5/10

Innehåll

6.0/10

Helhet

7.0/10

Taggar:
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg