Malmö > Recensioner

Surf Shack

Surf Shack är ett ställe i Malmö som inriktat sig på hamburgare fullt ut. Och med en trevlig atmosfär och mat som slår konkurrenterna på fingrarna i Malmö är det svårt att inte ge denna surfhydda något annat än mycket goda betyg.

Miljön

Surf Shack ligger i en av bakgatorna nära lilla torg. När man kommer mot dörren möts man av en surfbräda utanför. Väl inne, brukar det vara överhopat med folk. Vi har varit här gång på gång sen de öppnade. Från början var det inga problem få bord – nu kan man vara beredd på att få vänta en 45 minuter på sin burgare på lunchtid. Väl inne har de en mer modern typ av inredning. Det är lite som en mix av en restaurang med burgarkänsla. Hemtrevligt, på ett sätt.

Burgaren

Köttet i sig själv är saftigt och lite rött, precis som jag vill ha det. Surf Shack steker burgare efter principen ”Smash burgers”. Den toppar alla i smak i Malmö förutom måhända Casual Street Food, där köttet har lite mer rökig ton i sin smak. Men samtidigt tror jag inte att det hade passat in till Surf Shack heller med tanke på deras urval av tillbehör att välja till.

Brödet då? Jo, här har verkligen Surf Shack fått till det. De får sitt bröd från bageriet ”& Bread” i Malmö, och det gör de helt rätt i. Luftigt bröd med hållbar konsistens trots sin fluffighet.

Tillbehören

De har ett litet annorlunda upplägg på Surf Shack, så när du beställer får du välja bland olika tillbehör helt själv från en meny. Jag kör mestadels en ganska vanlig burgare med majonäs, BBQ-sås samt ananas utöver det som annars ingår, vilket är deras Surf Shack-sås, lök, sallad och tomat.

Allting har varit bra med tillbehören jag har testat. Om det är något att anmärka kan det vara att det kan vara för mycket att välja på. En ”Veckans Burgare” tror jag är ett koncept som hade varit trevligt på Surf Shack att utöka med.

Sides

Pommesen som finns är fantastiska. Ska du gå hit, så är pommesen ett måste att testa. Även om de inte är smalare typen, så är de inte som steakhouse-fries som är på restauranger. Dessa är hemmalagade, och det smakar man.

Sammanfattning

För att sammanfatta Surf Shack så ligger de väldigt högt på vår lista. Och med all rätt. De har lyckats med sitt koncept både i inredning, sides, och burgaren. Är det någonting att anmärka är det omsagt att vid lunchtid blir det lång väntetid. Men en fågel har viskat att Surf Shack ska öppna ännu en restaurang…

8.6

Kött

8.5/10

Bröd

9.0/10

Innehåll

8.0/10

Helhet

9.0/10

Pros

  • Bra helhet
  • Mycket variationer
  • Gudomliga pommes
  • Bra bröd
  • Schyssta priser

Cons

  • Färdiga kombinationer vore smidigt

Taggar: MalmöRecensionSurf Shack
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg