Recensioner > San Francisco

Super Duper

Super Duper är ett burgarställe i USA man hört gott om från både den ena och den andre och på olika håll och kanter. Så vid det senaste besöket i staterna var ett besök givet när man fann att det låg i närheten. Dessvärre levde det inte upp till förväntningarna.

Miljön

Besöket skedde på en onsdag vid lunchtid, då det är fullsmockat med folk, alla ute efter en burgare. Ingen fara med det, de verkar rutinerade. Även om en köbildning uppstår så är det fortfarande lugnt, och folk sitter och äter utan att behöva trängas.

Utseendet på restaurangen är mix av kakel, trä och stål och känns väldigt fräscht och modernt. Inte exempelvis som ett besök vid In-N-Out där det känns som man hamnat i en annan tidsålder.

Burgaren

En dubbel cheeseburgare med Fries, tack. Ordern tas emot och jag får en väntepuck som piper när maten är klar. Cirka en 10 minuter senare så var det dags. Den ser vacker ut, precis vad jag har längtat och drömt efter. En fettig, svullig dubbel cheeseburgare med vacker crust och ett perfekt rostat bröd med sesamfrön som omsluter burgaren vackert. Vad kan gå fel?

Tydligen någonting basalt. Efter första tuggan inser jag att mina drömmar inte hade besannats. Köttet som såg så fint ut, visade sig sakna någon större del av smak. Vilken besvikelse. För dåligt saltat om det ens var alls, var min första tanke.

Tillbehören

Tillbehören i burgaren bestod av sallad och tomat. Jag tycker dock nog att likt många andra burgare att de inte tillförde så mycket. Speciellt i detta fallet när köttet smakade mycket smak. Då blev det snarare att själva brödet, tomaten och salladen var det som tog smak och köttet blev mer något som låg där i bakgrunden.

Sides

Som sides till burgaren valde jag deras french fries, som dock var toppen. Krispiga och med mycket smak. Synd dock att vi inte endast kom hit för friesen.

Sammanfattning

Tänk vad lite salt kan påverka. Här är ett sådant exempel där en fantastisk burgare dras ner i botten på grund av för dålig saltning. Sorry, det här är inte upplevelsen jag var ute efter och säkert inte upplevelsen man velat förmedla. Synd, riktigt synd.

Super Burger with Cheese

Cirka 110kr med pommes
5

Kött

3.5/10

Bröd

8.0/10

Innehåll

6.5/10

Helhet

2.0/10

Pros

  • Bra crust på kött
  • Bra rostat bröd

Cons

  • Köttet smakade för lite!

Taggar: Super Duper
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg