Nyheter

”Skaraburgaren” gör succé

Skärmdump, Grynkorv.se

I Skaraborg kommer nu en Grynkorvsburgare, som är gjord på köttsmeten som används för att göra Ericsons chark grynkorv. Skaraburgaren är en hamburgare gjord med rågbaserat surdegsbröd och röra av äppelmos, riven pepparrot och osötad senap. Vad i hela friden är grynkorv? – Wikipedia says: ”västgötsk tjock orökt korv som består av fläskkött, korngryn, och kryddor. Ibland blandas även nötkött eller potatis in.” Låter inte så aptitligt, men vi hade prövat det! Man blir ju nästan sugen av den professionellt tagna pressbilden av denna skapelse som säkert endast Skaraborgare uppskattar och kommer äta.

Wikipedia beskriver hur Grynkorv äts

Grynkorven kokas och äts tillsammans med potatismos och lingonsylt eller med kokt potatis och pepparrots- eller senapssås. Lokalt uppskattas kall kokt grynkorv som smörgåspålägg.

Källa


Taggar:
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg