Malmö > Recensioner

Royal Biljard

Royal Biljard är en biljardhall som ligger i närheten av Nobeltorget, lantmannagatan i Malmö. Det är ett skönt ställe att koppla av på en kväll med en timmes biljard och en öl. Eftersom de stoltserar med sin hamburgare RoyalBurgare 2.0, så måste vi självklart testa.
Väljer man att kalla burgaren 2.0 så låter det som en utveckling har gjorts för att förfina burgaren. Annars är jag osäker ifall termen 2.o har något kopplat till biljard.

Miljön

Jag tittar närmare på menyn, det finns lite olika rätter att äta utöver burgare. Men inklämt i menyn finner jag två andra burgare med helt annan prisbild. Rätten de stoltserar med kostar 119:- och de andra två hamburgertallrikarna kostar runt 80:-. Frågar för att säkerställa så att min 119kronare är med färskt kött och inte någon frusen köttpuck, så var fallet. Men de andra var med frusna hockeypuckar. Antagligen för att fira VM som går på TV.

Lokalen är väldigt stor men känns något sliten, men den fokuserar på biljard och har försäljning av drycker och mat för att komplettera till spelen. Allting är lite slitet och har inte piffats upp på en tid men känns ändå fräscht.

Burgaren

Burgaren kommer in med stödpinne omgiven av frites och en skål ”Spicy Coleslaw”. Man ser direkt att köttet är pressat i någon av hamburgerpress men stekytan ser relativt bra ut, det finns en liten crust. Dock är hamburgerbrödet en köpt variant som är smaklöst och bara massa fluff.

Vad det gäller köttet i sig så är det helt frigjord från all typ av köttsmak, det smakar som en vanlig lågpris butiksfärs med väldigt låg fetthalt, en så pass låg fetthalt som inte lyckas lyfta en burgare. Vill ändå inte påstå att burgaren var torr och var inte speciellt kompakt.

Tillbehören

Burgaren bestod av bbqsås, ost, bbqsås, tomat, bbqsås, lök och… sa jag bbqsås? Burgaren var så fylld med bbqsås att allting fick för sig att röra på sig på alla tänkbara håll. Efter totalt tre försök att äta burgaren med händerna, två gånger att hämta fler servetter, två gånger att gnugga bbqsås från fingrarna – så bestämde jag att äta med kniv och gaffel. Helt plötsligt åt jag inte en hamburgare längre.

Jag kände igen bbqsåssmaken då den påminde om HP’s bbqsås, som ni säkert känner till är den ganska syrlig av sig. Vilket gjorde att burgaren var väldigt syrlig av sig.

Sides

Till burgaren serverades det frites med flingsalt, bra krispighet men har inget att anmärka eller hylla. Det serverades också en Spicy Coleslaw som var precis vad den heter. Jag tror en del upplever den som lite för het men jag är förtjust i stark mat och gillade smaken på denna cole slaw. Dock så var den sältan alldeles för mycket vilket gjorde att den var jobbig att äta.

Sammanfattning

Royal Biljard är ingen renodlad restaurang utan det är en biljardhall som även har en meny och en liten bar. De stoltserar ändå med sin hemlagade hamburgare på sin hemsida och i menyn vilket gör att vi var tvungna att göra ett besök hos dem för matens skull. Men det låter bättre än vad det var. Ska du ha en skål nötter och en stor stark medan du tar en timmes biljard – Då är du på plats.

Royalburgare 2.0

2.8

Kött

2.5/10

Bröd

3.0/10

Innehåll

2.5/10

Helhet

3.0/10

Pros

  • Finns alternativ att få med en timmes biljard på menyn

Cons

  • Brödet är tråkigt
  • Köttet är smaklöst
  • Du måste äta med kniv och gaffel

Taggar: MalmöRecensionRoyal Biljard
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg