Recept

Patty Melt/Grilled Cheeseburger (2 varianter)

Gillar du cheeseburgare? Klart du gör, och med all rätt. En smaksensation beståendes av härlig smält ost och saftigt kött.

Det vi tycker kan ge en extra trevlig upplevelse är ett bröd med jämn frasighet. Oftast när man försöker steka till ett bröd är det svårt få till jämn frasighet på brödet på grund av dess runda form, samt att frasigheten ofta blir antingen en hårdare yta eller bara en yta som snabbt återfår sin form när den kyls av. Men med ett toastbröd och dess platta form är detta en barnlek få till.

En klassisk Patty Melt består av rågbröd, kött, ost och i vissa fall karamelliserad lök och thousand island-dressing. En enklare variant med endast ost kan även kallas Grilled Cheeseburger. Vi har gjort två egna recept där vi kör toastbröd, högrev och med antingen senap eller smör i. Häng med!

 

Variant 1 – AoB’s: Patty Buttermelt

En saftig variant där smöret är i fokus. Om du har testat vårt recept på Butter Burger måste du testa denna. Den blir fantastisk då smöret går igenom perfekt då den värms tillsammans med brödet samtidigt när det ligger och får en krispig yta, men håller sig ifrån brödet på grund osten lägger sig som ett täckande lager.

Ingredienser

  • 2 skivor Toastbröd
  • 2 skivor Cheddarost
  • Mald högrev (Gärna egenmald)
  • Smör

Så gör du

  1. Stek upp 2 högrevspuckar på 80g styck.
  2. Ta och lägg två skivor ost på vardera toastbröd
  3. Lägg en generös matsked smör på ena sidan (Var inte rädd nu, kräng på)
  4. Lägg de 2 köttpuckarna mellan toastbröden
  5. Stek upp i stekpanna med lite smör. Vänd när undersidan fått lagom gyllenbrun färg och stek andra sidan.
  6. Ät (och njut)

 

Variant 2 – AoB’s: Patty Mustardmelt

Det finns inte många bättre sätt att komplettera en cheeseburgare med än endast lite senap i, och det kan många burgarprofiler hålla med oss om vi intervjuat. Och kombinationen i denna variant med smält ost, krispigt bröd och senap ger smakkombination du bara inte får missa.

Ingredienser 

  • 2 skivor Toastbröd
  • 2 skivor Cheddarost
  • Mald högrev (Gärna egenmald)
  • Senap

Så gör du

  1. Stek upp 2 högrevspuckar på 80g styck.
  2. Ta och lägg två skivor ost på vardera toastbröd
  3. Spruta ut senap över osten
  4. Lägg de 2 köttpuckarna mellan toastbröden
  5. Stek upp i stekpanna med lite smör. Vänd när undersidan fått lagom gyllenbrun färg och stek andra sidan.
  6. Ät (och njut)

Taggar: CheddarostHögrevPatty MeltSmörToast
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg