Malmö > Recensioner

Paddys

I Malmö ligger en irländsk pub under namnet Paddys. De kör dock inte bara pubstuk utan kör även mycket på sin mat. Och som många andra har de en burgare på menyn, och givetvis testade vi den.

Miljön

Paddys har en mysig pubmiljö i irländskt stuk men som är större än vid en första anblick då man även kan fortsätta vidare ner i en korridor som tar en till ett rum längre in.

Burgaren

Burgaren var inte direkt vad vi förväntade oss, men vi säger aldrig nej till en annorlunda upplevelse som ett första intryck. Dessvärre så fanns det några nackdelar i deras val av bröd tillsammans med köttet.

Även om köttet i sig (En 225g puck gjord på Angus-kött) var mört och saftigt, så gjorde brödet som mest var en typ av baguettevariant rostad med olja att safterna sögs åt av brödet och tyvärr gjorde hamburgaren torr. Som tur var fanns det HP-sås utplacerad lite här och var.

Missförstå oss inte, brödet var gott och hade funkat väl som en förrätt. Men till hamburgaren blev det mer av en köttsafts-uppsugare.

Tillbehören

På hamburgaren var det en ost som var smält över köttet. Detta var inte av cheddartyp och påminde mer om en mozarellavariant.

Sides

Till burgaren serverades steak fries med havssalt samt coleslaw och sallad, gurka, tomat och lök. Även en vitlöksdipp hängde med sitt entourage. Pommen var goda och krispiga, och resterande väl trevliga tillägg med inget speciellt negativt att anmärka.

Sammanfattning

En burgare som var en annorlunda upplevelse som dessvärre kunde levererat ännu bättre vid annat val av bröd vilket är synd när mozarellaosten och köttet smakade väl. Men dessvärre förväntar vi oss inte sådana uppenbara missar som med brödet av en burgartallrik som ändå ligger på det höga priset av 185kr.

Angus Hamburgare

185kr
5.1

Kött

8.0/10

Bröd

2.5/10

Innehåll

5.0/10

Helhet

5.0/10

Pros

  • Bra kött
  • Trevligt med mozarellaost

Cons

  • Brödet
  • Priset

Taggar: MalmöPaddys
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg