Malmö > Recensioner

Nordic Street Food

Nordic Street Food har under Malmöfestivalen serverat trevlig mat omtyckt av många. Samtidigt har man försökt att kämpa för att lyckas överleva och hålla sig kvar och sälja mat utanför festivalen.

Efter mycket om och men gick Nordic Street Food segrande ur Food Truck-problemen som varit i Malmö på grund av bestämda regler, och vi bestämde oss för at testa deras dragna högrevsburgare.

Miljön

Alltid kul med rullande vagnar, speciellt i Malmö där det inte hör till vanligheten. Det gör det dock svårare att både hitta ställe att sitta nära vagnen, samt att hitta vagnen när man väl är sugen på deras mat. Såklart.

Burgaren

Burgaren på Nordic Street Food var inte alls var vi var beredda på att få innan vi hittade vagnens dagliga placering. Det var en högrevburgare, men inte vad man förväntar sig att få när man beställer det. Istället är det draget, även kallat ”pulled” högrev, på svenskt kött.

Vi är dock inte känsliga sålänge det är kött (eller annan art) mellan två bröd (ja, vi begränsar ju oss inte där heller). Så vi tog oss ett bett i burgaren med en första reaktion, att det här var något nytt. En smakupplevelse från de traditionella burgarna man avverkar.

Brödet var även den en del av smakupplevelsen som passade bra till sitt kött. Brödmässigt dock finns det bättre alternativ till burgare, men i detta fallet funkade det fint till kombinationen.

Tillbehören

Syrlig vitkål, inlagd rödlök, senapskräm och riven pepparrot. Bra kombination till resten av burgaren med lite parmesan ovanpå. Smakerna var väl komponerade tillsammans och exempelvis med HAGENS pulled pork-burgare så var där ingen BBQ-smak som tog över smakupplevelsen för kraftigt.

Sammanfattning

100 riksdaler för en stor burgare utan sides. Då blir du dock mätt, det blev iallafall vi. Men i jämförelse med exempelvis att äta på ett burgarställe så saknar du ju såklart sittplats, om du inte tar naturen till. Vilket vi gjorde.

Om du gillar en burgare med crust är det här kanske inte burgaren på Nordic Street Food för dig. Är du dock ute efter en kulinarisk upplevelse utöver det traditionella, ta dig på jakt efter vagnen. Vi blev iallafall inte missnöjda.

Nordic Street Burgare

100kr
6.5

Kött

7.0/10

Bröd

5.0/10

Innehåll

7.0/10

Helhet

7.0/10

Pros

  • Annorlunda upplevelse
  • Välkomponerade smaker

Cons

  • Behöva 'jaga' foodtrucken

Taggar: MalmöNordic Street FoodRecension
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg