Helsingborg > Recensioner

Mogwai

I Helsingborg ligger det lite trendiga stället Mogwai som direkt för tankarna till filmen Gremlins med de små monstren som absolut inte får matas med vatten efter midnatt. Några Mogwais hittade vi dock inte här utan snarare stålburar, och en ganska i mitt tycke lite trendigare inredning där eventuell mogwai kanske varit inlåst i under en annan period efter tagit sig ett glas vatten eller två.

Nu ska jag inte kommentera mitt sällskaps pasta som ansågs smaklös och överkokt, utan deras burgare som vid en första anblick imponerade i sin presentation men föll mellan stolarna, eller pallarna som de nu hade. (Deras pizza fick dock tummen upp av sällskapet, så hamnar du här, så satsa på den)

Miljön

Man har tagit inspiration från Kødbyn i Köpenhamn och Meatpacking District i Manhattan som man själva nämner på sin hemsida. Det tycker jag förvisso man har lyckats med. Stället är udda, men samtidigt har den sin charm.

Burgaren

Okej, verkar lovande. Presentationen är fin om än vid första anblick lite väl bränt bröd i kanterna. Burgaren som beställdes in var det de kallade för Royale With Cheese. Om inte det väcker en annan filmkoppling, så är det namnet på burgaren Samuel Jackson käkar i filmen Pulp Fiction. Och ska man kalla det en Royale With Cheese förväntar jag mig stordåd.

Vid första tuggan föll jag pladask. På golvet. Vad som skulle vara två puckar av högrev, blev jag helt osäker om jag precis fått in två frysta färdigpuckar i en fin presentation eller hur köttet i andra fall tillagats. Det var kompakt. Alldeles för kompakt.

Brödet var aningen för frall-aktigt för att funka bra som ett burgarbröd och dessutom för bränt i kanterna för min smak.

Tillbehören

Den serverades med tomat, cheddarost, bacon och lök tillsammans med sås. Tillbehören var OK, men burgaren faller tyvärr väldigt kort på köttet. Jag blir helt enkelt nästan lite mållös när mitt sällskap tittar på mig med nyfikenhet och frågar: ”hur var den?” och väntar sig ett svar.

Sides

Om det var något vid denna måltiden som räddade min hunger så var det deras pommes dippa till som båda var goda. Och stort plus för mig då att man fick många av dem.

Sammanfattning

Ska du ut och ta en drink, visst, gå för all del dit och gör så i deras annorlunda och rätt häftiga lokal. Men ska du dit, så snälla. Låt dig inte luras om andra gäster beställer in en burgare och den ser sådär fantastiskt god och bra ut och du blir sugen. Jag lovar dig, det är inte här du hittar den. Sorry. Dra då till Höganäs en bit ifrån och dra en på Garage Bar istället…

Royale with Cheese

2.8

Kött

1.0/10

Bröd

3.5/10

Innehåll

5.0/10

Helhet

1.5/10

Pros

  • Annorlunda lokal
  • Pommesen
  • Fin presentation

Cons

  • No go på köttet
  • Vi kör en no go till igen...

Taggar: HelsingborgMogwai
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg