Köpenhamn > Recensioner

Friends & Brgrs

Friends & Brgrs är en kedja som härstammar från Finland där man har 4 restauranger idag. Den 27 juli öppnade de även i Köpenhamn. Och vi har varit där, och testat vad hypen är om i Friends & Brgrs hemland. Och hypen visar sig vara fokus på bra råvaror som man försöker få så lokalt som möjligt.

Miljön

En mycket fräsch lokal som till skillnad från många andra burgarställen vi testade låter dig koppla av på andra plan utöver gågata. Vi gillar verkligen hur man lagt upp lokalen, där man på ena sidan lagt sitt bageri och på andra sidan har avhämtning av mat och insyn direkt till köket.

Burgaren

Brödet var aningen annorlunda i utseendet än vi var vana vid. Utseendet på brödet var mycket ljusare i sin färg, kalla dem blekare, än om du tänker dig ett klassiskt Briochebröd. Annars var brödet fluffigt och lätt rostat på insidan.

Köttet hade mycket bra smak i sig, men försvann mycket på grund av tillbehören som mayon. Mer om det nedan.

Tillbehören

Vi testade två varianter. Cheese & Onion Brgr och Classic Brgr.

Classic Brgr bestod av cheddarost, tomat, isbergssallad, lök, ketchup, senap och Friend’s Mayo.

Cheese & Onion Brgr bestod av cheddarost, isbergssallad, karamelliserad lök och Friend’s Mayo.

Tillbehören var alla fräscha och och båda hade cheddarost som inte var den klassiska smältosten, utan som gjorts i Finland. Den var dock väl smält, och funkade bra. Det som dock var lite synd med båda varianterna var att dressingarna tog över för mycket smak. Den karamelliserade löken tillsammans med mayon gjorde även att köttsmaken på den varianten försvann mycket. Synd, tycker vi.

Sides

I pommeskorgar serverades trippelfriterade pommes med skalet kvar på. Dessa var goda och hade en bra krispighet. Dock så klår fortfarande Surf Shack konkurrenterna på fingrarna.

Sammanfattning

Det är mycket man gjort rätt med burgaren och sitt koncept. Dock så känner vi dressingen tog över mycket av smaken, vilket var väldigt synd då köttet hade en mycket god smak som försvann bakom sina vänner Sås och Grönsaker. Hade vi bara fått en enkel cheeseburgare kan vi bara tänka hur nöjda vi hade varit…

Från 80 DKK uppåt
6.8

Kött

8.5/10

Bröd

7.5/10

Innehåll

6.0/10

Helhet

5.0/10

Pros

  • Lokala bra råvaror

Cons

  • Dressing tog över för mycket

Taggar: Friends & BrgrsKöpenhamn
 

Pierre Orsander


Designer och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™

Kommentarer till inlägg