Nyheter

Första foodtrucken i Malmö

Efter ett långt slag är äntligen kriget över. Pernilla Elmquist (grundaren av Nordic street food) har äntligen vunnit! Av totalt 42 stycken som stått upp i kriget och skickat in ansökning till Malmö Stad om att få servera mat via Food Trucks är det bara en food truck kvar – Det är Pernilla Elmquist! Det har varit svårt bl.a. på grund av Malmö Stad inte ansett att man ska servera mat via sk. foodtrucks. Men sen när de väl godkände det var det en hisnande hög summa pengar som skulle betalas till Malmö för att man skulle få servera. Helt orimlig summa som gör det väldigt svårt att få allting att gå runt.

En av de som även varit med en liten bit i kampen är Jakob Roos och Ludvig Fredriksson, grundarna av Del Alma food truck som har serverat mexikansk gatumat, men de valde att sälja sin gröna Citroën i höstas.

– Vi tyckte att det var för mycket motstånd från Malmö stad. De som är kvar i dag går ju på knäna, säger Jakob Roos till Sydsvenskan.

Detta kommer att betyda att Malmö så småningom även kommer få njuta av mat serverade från foodtrucks, liksom Stockholm. Vi hoppas vi kommer se ett stort urval – men det kommer troligtvis att dröja innan de dyker upp. Det kommer gå att servera mat på totalt 30 olika ställen i Malmö med foodtrucks, 24 av dem är redan bestämda.

Källa


Taggar: FoodtruckInvigningMalmöNordic Street Food
 

Martin Lecke


Burgarmonster

Kommentarer till inlägg